Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beþamel Soslu Tavuk

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2077
Tarih: 21-11-2024 Saat 19:27


Konu: Beþamel Soslu Tavuk
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Beþamel Soslu Tavuk
Mesaj Tarihi: 12-11-2006 Saat 13:56
   Malzemeler:
• 6 adet tavuk budu
• 4 adet orta boy havuç
• 3 adet orta boy kabak
• 2-3 diþ sarmýsak
• 2 çorba kaþýðý sývý yað
• 3 çorba kaþýðý margarin
• 3 çorba kaþýðý un
• 500 ml süt
• 1 kase rende kaþar peyniri
• Yarým demet maydanoz ve dereotu
• Tuz, karabiber, kýrmýzý toz biber

   Hazýrlanýþý:


Tavuk butlarý güzelce yýkandýktan sonra  tencereye konarak haþlanýr. Havuç ve kabaklar rendelenir. Sarmýsaklar tavada sývý yaðda sotelenir. Ýçerisine rendelenmiþ havuç ve kabaklar da eklenerek sotelemeye devam edilir. (Sebzeler sotelenirken üzerine bir miktar tuz ilave edilirse sebzelerin lezzeti yemeðe daha iyi geçer) Ocaktan alýnýnca üzerine ince kýyýlmýþ maydanoz ve dereotu ilave edilir.

Beþamel sos için margarin sos tenceresinde eritilir ve un ilave edilerek kavrulur. Un kavrulduðunda süt eklenir ve sürekli karýþtýrýlarak kývama geldiðine ocaktan alýnýr. (Beþamel sos koyu olursa bir miktar daha süt ilavesi yapýlýr.)

Önceden haþlanan butlarýn etleri kemiklerinden ayrýlarak (çok küçük parçalar olmayacak þekilde) fýrýn tepsisine yayýlýr. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir. Tavuklarýn üzerine önce beþamel sos, onun üzerine de önceden sotelenen sebzeler güzelce yayýlýr. Üzerine kaþar rendesi (kaþarlarýn üzerine kýrmýzý toz biber serpilirse daha güzel kýzarýr) serpilerek fýrýn’ da 4. kademede kaþarlar eriyinceye dek kýzartýlýp servis yapýlýr.

 


-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat