Tavuk butlarý güzelce yýkandýktan sonra tencereye konarak haþlanýr. Havuç ve kabaklar rendelenir. Sarmýsaklar tavada sývý yaðda sotelenir. Ýçerisine rendelenmiþ havuç ve kabaklar da
eklenerek sotelemeye devam edilir. (Sebzeler sotelenirken üzerine bir
miktar tuz ilave edilirse sebzelerin lezzeti yemeðe daha iyi geçer)
Ocaktan alýnýnca üzerine ince kýyýlmýþ maydanoz ve dereotu ilave edilir.
Beþamel sos için margarin sos
tenceresinde eritilir ve un ilave edilerek kavrulur. Un kavrulduðunda
süt eklenir ve sürekli karýþtýrýlarak kývama geldiðine ocaktan alýnýr.
(Beþamel sos koyu olursa bir miktar daha süt ilavesi yapýlýr.)
Önceden haþlanan butlarýn etleri kemiklerinden ayrýlarak (çok küçük parçalar olmayacak þekilde) fýrýn
tepsisine yayýlýr. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir. Tavuklarýn
üzerine önce beþamel sos, onun üzerine de önceden sotelenen sebzeler
güzelce yayýlýr. Üzerine kaþar rendesi (kaþarlarýn üzerine kýrmýzý toz
biber serpilirse daha güzel kýzarýr) serpilerek fýrýn’ da 4. kademede kaþarlar eriyinceye dek kýzartýlýp servis yapýlýr.
|