Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beli Kırık

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2076
Tarih: 24-11-2024 Saat 14:19


Konu: Beli Kırık
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Beli Kırık
Mesaj Tarihi: 12-11-2006 Saat 13:54
  Malzemeler:
• 4 adet orta boy patlıcan
• 300 gr köftelik kıyma
• 1 adet soğan
• 2 adet orta boy domates rendesi
• 3-4 adet sivri biber
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 1-2 diş sarmısak
• Tuz, karabiber, kekik

   Hazırlanışı:


Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir. Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kekik yoğurulur. Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 1 parmak kalınlığında dilimlere ayrılır. Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir.

Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanlar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Patlıcanların üzerine domates rendesi ilave edilir. Salça 1 bardak su içerisinde ezilir. Hazırlanan karışım 1 çay kaşığı tuz da eklenerek tepsiye dökülür. Patlıcanların aralarına sivri biberler ve birkaç adet sarmısak yerleştirilir fırın’ da 4. kademede patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır.

 


-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat