Kıyma,
rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharı, tuz ve
karbonat yoğurularak köfte harcı hazırlanır. Harçtan koparılan parçalar
yuvarlandıktan sonra ortaları oyulur ve avuç içi büyüklüğünde çanak
şekli verilir.
İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanlar
tencerede sıvı yağda pembeleştirilir. İnce doğranmış mantarlar
soğanlara eklenerek sularını çekinceye kadar sotelenir. Ocaktan alınan
mantarlara ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek
harmanlanır. Hazırlanan çanak şeklindeki köfteler iyice pişmemesine
dikkat edilerek fırında bir miktar kızartılır Mantarlı harç yarı
kızarmış köftelerin içerisine doldurulur. Domatesler dilimlenir.
Mantarlı harçla doldurulmuş köfteler altlarına domates dilimleri
yerleştirilerek tepsisine dizilir.
Köftelerin üzerine rende kaşar peyniri serpilerek domates ve biber
dilimleriyle süslenir. 1 çorba kaşığı salça 1 bardak suda ezilerek tepsisine ilave edilir. Köfteler ’ da 4. kademede kaşarlar eriyene kadar kızartılıp servis yapılır.
|