Subject: altýn hikaye
>> > Bir zamanlar bitiþik çiftliklerde yaþayan iki erkek kardeþ >>varmýþ ve >> > bunlar bir gün anlaþmazlýga düþmüþ. Bu, makinelerden emek gücüne >>ve mala >> > kadar her þeyi hiç aksatmadan paylaþan yan yana iki çiftligin 40 >>yýldan bu >> > yana ilk ciddi ayrýlmalarýymýþ. >> > Böylece, o uzun yýllar süren iþbirligi de parçalanmýþ. Önceleri >>küçük >> > bir yanlýþ anlama ile baþlayan anlaþmazlýk giderek büyük bir >>uçuruma >> > dönüþmüþ ve en sonunda da yerini, karþýlýklý sarf edilen nahoþ >>sözcüklerin >> > ardýndan, haftalar süren sessizlige býrakmýþ. Bir sabah John'un >>kapýsý >> > çalýnmýþ. >> > Kapýyý açýnca karþýsýnda. elinde marangoz çantasýyla duran bir >>adam >> > görmüþ. >> > "Ben birkaç günlük bir iþ arýyorum " demiþ adam. >> > Belki bana verecek ufak tefek bazý iþleriniz vardýr. Acaba size >> > yardýmcý olabilir miyim?" >> > "Evet," demiþ büyük kardeþ. "Sana göre bir iþim var. þu derenin >> > karþýsýndaki çiftlige bir bak. Oradaki benim komþum, daha >>dogrusu orada >> > oturan benim erkek kardeþim. Geçen hafta aramýzda bir otlak >>vardý, ama o >> > buldozeriyle ýrmak bendi yaptý ve þimdi aramýzda bir dere var. >>Bunu bana >> > acý vermek için yapmýþ olabilir, ama þimdi ben ondan daha >>iyisini >> > yapacagým. Ahýrýn yanýnda yatan þu kütükleri görüyor musun? >>Senden bana >> > bir >> > çit yapmaný - 2,5 metrelik bir çit yapmaný istiyorum - ki onun >>yerini bir >> > daha görmek zorunda kalmayayým. Ne yaparsan yap, þunu hallet." >> > Marangoz "Sanýrým durumu anladým. Bana çivilerin ve çukur >>açýcýnýn >> > yerini göster ki begenebilecegin bir iþ çýkarayým." demiþ. >> > Büyük kardeþin öteberi almak için kasabaya gitmesi gerekiyormuþ; >>bu >> > yüzden marangozun malzemelerini hazýrlamasýna yardým ettikten >>sonra akþam >> > dönmek üzere ayrýlmýþ. Marangoz bütün gün boyunca ölçerek, >>keserek, >> > çivileyerek sýký bir þekilde çalýþmýþ. Güneþin batmasýna yakýn >>çiftçi geri >> > döndügünde marangoz da iþini ancak bitirebilmiþ. Çiftçinin >>gözleri faltaþý >> > gibi açýlýp agzý açýk kalmýþ. Ortada çit falan yokmuþ. Derenin >>bir >> > yakasýndan öbür yakasýna uzanan bir köprü varmýþ! Korkuluklarý >>ve diger >> > ayrýntýlarýyla tam bir usta iþi köprü, ve köprüye dogru, >>kollarýný iki >> > yanýna açmýþ bir halde ilerleyen komþusu, yani, küçük kardeþi >>varmýþ. >> > "Onca yaptýgýma ve söyledigim sözlere karþýn yine de bu köprüyü >>yaparak >> > nasýl iyi bir insan oldugunu gösterdin" demiþ kardeþi. ýki >>kardeþ köprünün >> > karþýlýklý iki ucunda duruyorlarmýþ ve daha sonra köprünün >>ortasýnda >> > kucaklaþmýþlar. Geri döndüklerinde alet çantasýný sýrtlamakta >>olan >> > marangozu görmüþler. >> > "Dur, bekle! Birkaç gün daha kal. Sana vermek istedigim bir sürü >>proje >> > daha var," demiþ büyük kardeþ. >> > "Kalmak isterdim," demiþ marangoz, "ama daha yapmam gereken bir >>sürü >> > köprü var." >> > >> > Sevgiyle kalýn
------------- EfSane Web Team
|