Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Zico'dan bombo gibi açýklamalar

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1768
Tarih: 29-09-2024 Saat 00:17


Konu: Zico'dan bombo gibi açýklamalar
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Zico'dan bombo gibi açýklamalar
Mesaj Tarihi: 17-10-2006 Saat 21:57
 



Star'da yayýnlanan Telegol'e katýlan Fener'in hocasý Zico Anelka'nýn gidiþinden takýmdaki geleceði hakkýna kadar çok çarpýcý açýklamalarda bulundu...

F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, daha kariyerinin baþýnda olduðunu ve gidip gitmeyeceði konusunda Baþkan Aziz Yýldýrým’ýn karar vereceðini söyledi. Star TV’de yayýnlanan Telegol programýna konuþan Arthur Zico A’dan Z’ye þunlarý söyledi:

* “Kariyerimin daha baþýndayým. F.Bahçe’ye baþarýlý olmak için geldim. Büyük camialarda baský her zaman vardýr. Ben Brezilya’nýn en büyük kulübü Flamengo’da, Udinese’de oynadým. Hiçbir þeyden korkum yok.

‘KRÝSTAL KÜREM YOK’
* Gidip gitmeyeceðim, istifa edip etmeyeceðim baþkanýn bileceði iþtir. Takýma geç katýldým. 1 ay sonra lig baþladý. Yeni oyunculardan kurulu, yeni bir kadro var. Ýhtiyacýmýz olan zaman. Elimde kristal küre yok ve ben sihirli deðilim.

* Anelka kalmak istemedi. Biz onunla kalmak istedik. O sözleri etmiþse, yalan söylemiþ. Futbolcu olarak saygý duyabilirim ama kiþisel olarak saygý duyamýyorum. Alex’le problemi varsa, onu bilemem. D.Kiev maçlarýnda oynamak için bana söz vermiþti. Ama idmana çýkmlayan, yemeklere gelmeyen o, sözünde durmadý. Yüzünüze baþka, ardýndan baþka konuþan insanlarý sevmem. Alex çok zeki bir insan. Öyle kadro falan iþlerine girmez. Takýmda ise asla bir disiplin sorunum yok. Bunu bir tek Anelka yaptý, o da gitti.

‘HAKAN’I UNUTAMAM’
* Hakan Þükür çok kaliteli ve yetenekli bir golcü. ‘Hakan’ denince aklýma Türkiye-G.Kore maçýndan sonra güzel bir tablo sergileyip, iki takýmý tribünlere götürmesi geliyor.

* Takýma 3 gün izin verdim, programým belliydi. Maçlar belli. Kazansak da, kaybetsek de program deðiþmez. Ben kaybedince programý deðiþtiren hoca deðilim.

* Yönetimle konuþup, fikir alýþ veriþinde bulunduk. Gelenlerin hepsi benim istediðim oyuncular. Ama onlarla kontratý yapan ben deðilim. Görevim saha içinde.

‘KARARI BEN VERÝRÝM’
* Hedefimiz bu kadroyla iyi oynamak, lig ve UEFA’da sonuna dek gitmek. Kadro buna yeterli. Önemli olan mücadele etmek.

* UEFA Kupasý grubunda ise dengeler çok açýk, her þey olabilir.

* Baþkan þu ana dek sadece 1 kez soyunma odasýna geldi. O da kazandýðýmýz bir maçtan sonra. Normal, her baþkanýn yapabileceði gibi istediði zaman girer, konuþur. Çünkü kulübün sahibi. Bir kez geldi, fikirlerini söyledi, ben de söyledim. Esktra birþey olmadý. Kesinlikle ‘Þunu oynat’ diye birþey söylemedi. Baþkanýn futbol bilgisi yüksek. Ama kimin oynayacaðý kararýný ben veririm.

* Daum’dan sonra gelmek handikap deðil. O da geldiðinde þanssýz sonuçlar aldý. 100. yýl da ben varým. Elimden gelen herþeyi yapacaðým. Ýnþallah Allah yardým eder.

‘KÝMSEYÝ AYIRMAM’
* Herkesten önce Tuncay’ýn bilmesini istedim ve çaðýrýp ‘Bilmende yarar var, bu maçta Tümer’i oynatacaðým’ dedim. Tuncay’a kesinlikle ‘Yabancýlar geldi ama onlarýn yerine seni oynatacaðým’ demedim.

* Yabancý-Türk ayrýmý yapmam. Takýmý kurarken kim yararlý olacaksa, onu koyarým. Kimseyi oynatmak zorundayým diye hissetmem. Eldeki yabancýlar kaliteli ve belirli seviyenin üstünde oyuncular. Arsenal’da, M.:United’ta R.Madrid’te Barça’da yabancýlar çoðunlukta. Kaliteleri iyiyse onlarý oynatmak kadar normal bir þey olamaz. Yabancýlar daha 5 maçtýr F.Bahçe’de. Adaptasyon dönemindeler. Öyle bir hava yaratýldý ki, sanki 1 yýldýr bu takýmla çalýþýyoruz hala baþarýlý olamýyormuþuz gibi.

* Ofansif yapýyý seven bir görüþüm var. Bunu da takýma aktarmaya çalýþýyorum. Defansif olarak düzelmemiz gereken þeyler var.

* Tümer ile Tuncay Randers’a karþý birlikte oynadý. Bu benim kiþisel tercihim. Tümer, Alex karakterinde biri. Tümer-Tuncay ayný mevkide oynuyorlar. Biri oynuyor. Herkes bir oyuncuyu ister. Benim tercihim böyle.

‘SERVET’E ‘GÝT’ DEMEDÝM’
* Takýmda hazýr olan oyuncularý oynatýyorum. Belli bir kadrom var. Oynamayan oyuncu daha çok çalýþmak zorunda. Beni istemeyen varsa hemen gidebilir. Gelen teklifleri deðerlendirebilir. Kimse benimle çalýþmak zorunda deðil.

* Servet için ben ‘Gitsin’ demedim. Yönetime iyi bir teklif gelmiþ, onlar da gönderdi. Gitmese belki oynamayacaktý. Þimdi oynadýðý için milil takýmda.”


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat