Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Canaydýn: "Baþka çaremiz yok"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1621
Tarih: 01-10-2024 Saat 19:52


Konu: Canaydýn: "Baþka çaremiz yok"
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Canaydýn: "Baþka çaremiz yok"
Mesaj Tarihi: 11-10-2006 Saat 06:10

Canaydýn: "Baþka çaremiz yok"

Galatasaray'ýn, 18 Ekim Çarþamba günü Atatürk Olimpiyat Stadý'nda PSV Eindhoven ile yapacaðý Avrupa Þampiyonlar Ligi maçýnda sýkýntý yaþanmamasý için toplu taþýmacýlýða aðýrlýk verilmesine kararlaþtýrýldý.

Ýstanbul Valiliði'nde, vali Muammer Güler yönetiminde yapýlan ve 2 saati aþan toplantýya Galatasaray Kulübü adýna baþkan Özhan Canaydýn, yönetici Haldun Üstünel, Sportif A.Þ. Genel Müdürü Adnan Sezgin katýlýrken, Ýstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve diðer yetkililer de görüþmede hazýr bulundu.

Maçta sýkýntý yaþanmamasý için 1 hafta sonra ikincisi yapýlan toplantýdan sonra bir açýklama yapan Ýstanbul Valisi Muammer Güler, daha önceki maçta yaþanan sýkýntýlarýn kamuoyunda oldukça geniþ biçimde yer aldýðýný belirterek, bu nedenle Ýstanbul Ýl Spor Güvenlik Kurulu'nun özel komisyonlar oluþturarak, konuyla ilgili çok geniþ bir önlem planlamasý yaptýðýný söyledi.

Bu maçta yürütülecek uygulamalarýn temel dayanaðýný toplu taþýma sisteminin oluþturacaðýný vurgulayan Güler, ayrýca belli sayýda özel araca çýkartma verileceðini ve renklere göre otopark planlamasý yapýlacaðýný bildirdi.

Güler, Galatasaray Kulübü'ne 5 bin 500'den aþaðý olmamak üzere araç çýkartmasý tahsis edildiðini kaydederek, ilerleyen günlerde ek otopark sayýsý için araþtýrýlma yapýlacaðýný anlattý.

Toplu taþýma yapýlacak 700 otobüs için otopark yeri ayrýldýðýný kaydeden Güler, VIP ve görevli araçlar için de 500 araçlýk yer ayrýldýðýný dile getirdi.

Güler, Galatasaray Kulübü'nün, Ramazan ayýný da düþünürek, otobüsle gelenler için iftarlýk kumanya daðýtacaðýný belirtirken, parkedecek araçlarýn belirli bir güzergah üzerinden giriþ ve çýkýþ yapacaðýný kaydetti.

Vatandaþlardan toplu taþýmacýlýðý tercih etmelerini ve çýkartma alan araçlarýn maça en az 4 kiþiye gelmelerini isteyen Güler, bilet alan taraftarlara her türlü bilginin yer aldýðý broþürlerin verileceðini söyledi.

-3 BÝN 540 POLÝS GÖREV YAPACAK-

Güler, karþýlaþmada 870'i trafik polisi olmak üzere yaklaþýk 3 bin 540 emniyet mensubunun görev yapacaðýný açýkladý.

Güler, ayrýca 400 belediye zabýtasý ve 600 özel güvenliðin görev yapacaðýný, 100 trafik çekicisinin de çalýþacaðýný anlattý.

Maç günü saat 15.00-01.00 saatleri arasýnda 5 giriþ noktasýnda trafiði aðýr araçlara kapatacaklarýný ifade eden Güler, bu noktalardan çýkartmasý olmayan hiçbir aracýn da içeri alýnmayacaðýný kaydetti.

-CANAYDIN: ''BAÞKA ÇAREMÝZ YOK''-

Galatasaray Kulübü Baþkaný Özhan Canaydýn da bu uygulamaya gitmekten baþka çarelerinin bulunmadýðýný söyledi.

Zor bir sistemin uygulanacaðýný dile getiren Canaydýn, þöyle konuþtu:

''Ama sýkýntýyý minimuma indirmek için yapmak mecburiyetinde olduðumuz bir sistem. Taraftarlarýmýzý toplu taþýmacýlýða teþvik edeceðiz. 35-40 bin kiþiyi toplu taþýmayla stada getirmeyi düþünüyoruz. 18.00-19.00 saatleri arasýnda Atatürk Olimpiyat Stadý'na gelenlere kumanya daðýtacaðýz. Sýkýntýmýz park yerimizin azlýðýndan, olaya hep beraber çözüm bulduk, baþka çaremiz yoktu. Ýnþallah sticker verdiðimiz araçlar 4 biletliyle gelecektir. Çaremiz yok, bunu böyle yapmak mecburiyetindeyiz. Ýnþallah bu maçý daha az üzüntüyle bitirmiþ olacaðýz. Ýyi bir netice alýrsak üzüntümüz daha da aza inecek.''

Canaydýn, Galatasaray taraftarlarýnýn her türlü zorluða karþýn takýmlarýný desteklemek için sýkýntý da çekse de maça geleceðine inandýðýný sözlerine ekledi.

-OTOBÜS SEFERLERÝ-

Galatasaray-PSV Eindhoven maçý için Atatürk Olimpiyat Stadý'na kaldýrýlacak otobüslerin kalkýþ duraklarý þöyle:

Mecidiyeköy, Beþiktaþ Ýskelesi, Taksim Meydaný, Aksaray Metro, Bakýrköy Özgürlük Meydaný, Yenibosna Metro, Üsküdar Altunizade Capitol Alýþveriþ Merkezi önü, Kadýköy Kozyataðý CarrefourSa önü, Avcýlar Belediyesi Evlendirme Dairesi önü, Sefaköy Nursu otoparký (burasý, kendi araçlarýyla veya taksiyle gelenler için ÝETT otobüslerine aktarma merkezi olarak kullanýlacak).

Araçlarýn Avrupa yakasýndan 15.00-20.00, Anadolu yakasýndan 14.30-19.30 saatleri arasýnda hareket edeceði, ÝETT otobüslerine maç bileti gösterilerek binileceði ve ücretin gidiþ-dönüþ olarak ödeneceði bildirildi.

10.10.2006

Kaynak : AA


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat