Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fenerbahçe’de son dakika þoku !

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1521
Tarih: 03-07-2024 Saat 09:55


Konu: Fenerbahçe’de son dakika þoku !
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Fenerbahçe’de son dakika þoku !
Mesaj Tarihi: 06-10-2006 Saat 23:16
Fenerbahçe'de son dakika þoku !
Sayýþtay Baþkanlýðý, Fenerbahçe’nin bütün uyarýlara raðmen kaçak tesis yaptýðýný belirledi.
06 Ekim 2006 13:00

Sarý-Lacivertli kulübün Fenerbahçe yarýmadasý ve Cadde Bostan sahilindeki kaçak yapýlarý meclis raporlarýna da girdi. Bu konuda Kadýköy Belediyesi de uyarýlýrken, kaçak tesislerin 8 yýldýr yýkýlamadýðý da rapora eklendi.

Fenerbahçe’nin kaçak bina yaptýðý ilk kez 1998 yýlýnda mimarlar odasýnýn ihbarý üzerine ortaya çýktý.

Büyükþehir Belediyesi ayný yýl kadýköy belediyesini uyardý ve kaçak binalarýn yýkýlmasýný istedi. Belediye 4 yýl aradan sonra tesislere giderek kaçak bina yapýldýðýný tespit etti ancak binalara dokunulmadý.

Kadýköy Belediyesi, Fenerbahçe’ye ard arda 5 ve 10 milyar ceza kesti ancak tesis yine yerinde kaldý. Büyükþehir Belediyesi, Kadýköy Belediyesi’nin kaçak binalarý yýkmadýðýný görünce belediyeyi içiþleri bakanlýðýna þikayet etmekle tehdit etti.

Raporun en ilginç kýsmýný bu kadar yazýþma ve uyarýya raðmen Fenerbahçe’nin kaçak binalarýný yýkmadýðý gibi denizi de 3 bin 750 metrekare doldurmasý oluþturdu.

Sayýþtay müfettiþleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduklarý raporlarýnda kulübün denizin doldurulduðu yere havuz yaptýrdýðýný ve çevresinin de aðaçlandýrýldýðýný belirtiler.

Raporda kaçak binalarýn yýkýlmasý için Kadýköy Belediyesi’nin iþgali kabul ettiðini ancak "teknik imkansýzlýk" nedeniyle yýkmadýðýna dikkat çekildi, ve "Kaçak binalarýn yýkýlmasý için ne gibi teknik imkanlarýn gerektiði anlaþýlamamýþtýr" denildi.

Milliyet


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat