Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Microsoft’ dan iPod’ a rakip - Zune

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1375
Tarih: 28-09-2024 Saat 23:12


Konu: Microsoft’ dan iPod’ a rakip - Zune
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Microsoft’ dan iPod’ a rakip - Zune
Mesaj Tarihi: 21-09-2006 Saat 07:37
Apple iPod' larýný güncelleyerek pazardaki yerini saðlamlaþtýrmayý planlarken, bir zamandýr internette söylentileri dolaþan Microsoft' un taþýnabilir medya oynatýcýlarý (PMP) resmi olarak duyruldu. Þimdiye kadar "Argo" adý ile duyurulacaðý bilinen yeni ürünlerin adý "Zune" olarak açýklandý. Toshiba' ya üretim yaptýran Microsoft' un Zune serisi medya oynatýcýlarý ile ilgili detaylar daha önce http://www.engadget.com/2006/08/25/fcc-reveals-toshiba-1089-and-its-looking-a-whole-lot-like-a/ - FCC adlý site tarafýndan http://www.engadget.com/2006/08/25/fcc-reveals-toshiba-1089-and-its-looking-a-whole-lot-like-a/ - Toshiba 1089 adý ile prototip ürün incelemesi yapýlarak duyrulmuþtu.

http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/zune_1_large.jpg">

Burada incelenen prototip ürüne göre, Zune 30Gb kapasite, 802.11b/g kablosuz baðlantý, radyo alýcýsý, 3" LCD ekran ve USB 2.0 gibi özellikler ile beraber gelecek. Microsoft açýklanan bu özelliklerin hepsini onaylamýþ durumda ve daha fazlasýný vaad ediyor. WMA, MP3, AAC, JPEG,WMV, MPEG-4, H.264 medya formatlarýný destekleyecek olan Zune, 12 saat ses dosyasý oynatma ve 3.5 saat video dosyasý oynatma pil ömrüne sahip. 640x480 TV çýkýþ görüntüsü verebilen Zune, diðer Zune' lar üzerinden kablosuz dosya transferine destek veriyor ve ekraný hem yatay hem de dikey video oynatabiliyor. 158 gr aðýrlýðýndaki Zune, 112 x 61 x 14.7 mm boyutlara sahip ve 3 farklý renk seçeneði ile gelecek (siyah beyaz ve kahverengi)

Apple' ýn iTunes adlý yazýlýmýna karþýlýk olarak Zune Marketplace' i duyuran Microsoft çok geniþ bir tabana yayýlmýþ olan Windows iþletim sistemi sayesinde bu arabirimi çok kolay adepte edebilecek güce ve altyapýya sahip. Zune Marketplace ile beraber kullanýcýlar örnek müzik parçalarýný, ev yapýmý kayýtlarý, þarký listelerini ve resim gibi dosylarý paylaþabilecekler. Paylaþýlan þarkýlar 3 gün içinde en fazla 3 kere dinlenebilecek, ve iþaretlenip daha sonra Zune Marketplace' den satýn alýnabilecek.


Daha önceden Toshiba tarafýndan duyrulan, Zune' un prototip hali Toshiba 1089

Zune Marketplace, belirttiðimiz gibi iTunes' a alternatif olarak planlanmýþ ve ayný zamanda medya oynatma, albüm-video yönetme, kayýt etme gibi özellikleri ile tam bir multimedya merkezi. Kullanýcýlar bu arabirim üzerinden istedikleri bir þarkýnýn parasýný ödeyip satýn alabilecekler, yada Zune þifresi satýn alýp bu süre içinde istedikleri kadar þarký indirebilecekler.

Bu arada Microsoft Zune' lar ile beraber kullanýlmak üzere 3 yeni aksesuar daha duyurdu. Bunlar Zune Car Pack (fm radyolu araba þarjý), Zune Home A/V Pack (AV görüntü çýkýþ kablosu, masaüstü port, güç adaptörü ve kablosuz kumanda) ve Zune Travel Pack (kulaklýk, kumanda, seyahat çantasý, ve güç adaptörü). Bu aksesuarlar ile beraber oldukça güçlü hale gelen Zune' un hitap ettiði kullanýcý kitlesi de maksimum seviyeye çýkýyor.

Microsoft, oyun konsolundan sonra PMP (taþýnabilir medya oynatýcý) pazarýna da el attý. Sony' nin oyun konsolundaki hegamonyasýna raðmen, yazýlým gücü sayesinde XBox ile oldukça baþarýlý bir grafik çizen Microsoft, bizce kendisi için oyun konsoluna göre çok daha kolay gözüken PMP pazarýnda iPod' un baþarýsýna büyük darbe vuracak gibi duruyor. Fiyat konusunda henüz Microsoft tarafýndan yapýlmýþ bir açýklama yok fakat internette dolaþan söylentilere göre 30Gb kapasite sunan Zune 260$ gibi bir fiyat ile sunulacak ve 30Gb' lýk yeni iPod' un aþaðýsýnda konumlanacak. Fiyat avantajý, Microsoft' un yazýlým gücü ve desteði, 3" LCD ekran ve kablosuz baðlantý gibi özellikler göz önüne alýndýðýnda Zune' un iPod karþýsýnda baþarýlý olmamasý için herhangi bir neden yok gibi gözüküyor.



-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: GOLDMAN
Mesaj Tarihi: 21-09-2006 Saat 07:40
ooooooooooooooooo  pazar bayaaa kýzýþýyor fiyatlarý merak ediyorum ya


Mesajı Yazan: karambol
Mesaj Tarihi: 09-10-2006 Saat 00:08
walla microsoft devliðini gene göstermiþ:D



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat