Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Pakistan'da intihar saldırısı: 60 ölü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Pakistan'da intihar saldırısı: 60 ölü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Pakistan'da intihar saldırısı: 60 ölü
    Gönderim Zamanı: 21-09-2008 Saat 08:25
Pakistan'da intihar saldırısı: 60 ölü



Pakistan'da Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari'nin göreve gelmesinin ardından ortam gergin. Başkent İslamabad'da bir otelin giriş kapısında düzenlenen intihar saldırısında, polisin açıklamalarına göre en az 60 kişi öldü.

Polis şefi Eşger Rıza Gardazi, bombabir aracın Marriott Oteli'ninin kapısına çarptığını belirterek, şu ana kadar 40 cesedin çıkarıldığını söyledi.

Daha sonra yapılan açıklamada ise ölü sayısının 60'a ulaştığı bildirildi. Otel içinde kurtarılmayı bekleyen insanlar bulunduğu, bunun için bir vinçin olay yerine getirildiği belirtildi.

Patlamada otelin büyük hasar gördüğü ve yanmaya başladığı, sokaktaki birçok aracın tahrip olduğu, onlarca metre uzaklıktaki binaların camlarının kırıldığı ve patlamanın şiddetiyle otelin önünde büyük bir çukur açıldığı bildiriliyor.

Patlamayla otelin balo salonu tavanının çöktüğü, o sırada içeride iftar için 200-300 kişinin bulunduğu da gelen haberler arasında.

Yabancıların sıklıkla kullandığı otel daha önce de iki kez bombalı saldırıya uğramıştı. Ancak bugünkü saldırının çok daha büyük boyutlu olduğu belirtildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Görgü tanıkları, otelin kapısının önünde duran büyük bir kamyonun aniden alev aldığını söylüyor.

Saldırı, ülkenin yeni Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari'nin parlamentoya ilk kez hitap ettiği konuşmasının ardından geldi.

Zerdari konuşmasında, "Terörizm ve aşırı dinciliğin kökünü kazımalıyız" mesajı verdi, ülkesinin egemenliğinin ihlal edilmesini hoşgörüyle karşılamayacaklarını da belirtti.

Pakistan'da aralık ayında suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun eşi olan Zerdari, istifa eden Pervez Müşerref'in yerine bu ay başında devlet başkanı seçilmişti.

Kaynak
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.203 Saniyede Yüklendi.