Nmap NSE kullanarak DNS Cache Poisoning Zafiyeti Testleri |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
megabros
Security Professional Kayıt Tarihi: 08-06-2009 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 752 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı megabros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 23-08-2009 Saat 10:09 |
Bir önceki blog girdisinde NSE’in faydalarından ve basit kullanımından bahsetmiştim. Şimdi de çeşitli NSE scriptlerini kullanarak manuel ya da scriptlerle yaptığımız işleri Nmap’e nasıl havale edeceğimize bakalım. Ilk test sistemlerin DNS cache poisoning’e açık olup olmadığını test etmek. Bugün yaptığım bazı testler sonrası bu konunun oldukça önemli olduğunu anladım. Hatta derdimi anlatacak birileri bulsam tüm Türkiye’nin ip aralığını alıp bu testten gerçirmek isterdim ama arada bir arıza çıkar da sen bizim networkümüzü hangi hakla tararsın(Taramak? DNS sunucusuna çeşitli istekler göndermek illegal mıdır?) diye söylenir diye bu fikrimden şimdilik vazgeçtim. İçinde birden fazla DNS sunucu barındıranların kendi sistemlerini test etmeleri için buraya Nmap ile testlerin nasıl yapılacağını yazayım belki birilerine faydası dokunur. Dns cache poisoning açıklığını test etmek için hedef sistemde iki değer kontrol edilir. Birincisi dns sorgulamalarında kaynak portun değiştirilmesi, diğeri de dns sorgularındaki TXID değerinin yeteri kadar random/rastgele olması. Nmap ile bu iki değeri de kontrol edebiliriz. Hatta tek bir taramada her ikisi de kontrol edilebilir. Önce kaynak port rastgeleliğini test edelim.
Benzer şekilde txid üretecinin tahmin edilebilirligini test etmek için
Her iki testi de tek bir Nmap taraması ile gerçekleştirmek için scriptler arasına “, ” koyulması yeterli olacaktır. Nmap tarafından dns ile ilgili yapılabilecek diğer taramalar. bt scripts # ls dns* |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |