msnmsgr.exe, dllhost.exe (Dikkat) |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 2345> |
Yazar | ||
zübeyde
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 31-10-2009 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zübeyde
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
kesinlikle temizlendi bravo helal olsun!
Düzenleyen zübeyde - 31-10-2009 Saat 14:07 |
||
33333
|
||
invertor
Security Professional Ýnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
|
Standart olarak scvhost.exe, svchost.exe, SVCHOST.EXE, msnmsgr.exe, dllhost.exe adý ile bulaþan Yeni nesil keyloger’in son zamanlarda farklý isimlerde bulaþtýðýný tespit ettik.
Bunun üzerine Bilgineferi.com olarak Yeni Nesil Keyloger Tespit Etme Sistemi v1.2 programýný hazýrladýk hazýrlamýþ olduðumuz bu program ile yukarýda bahsetmiþ olduðumuz keyloger bilgisayarýnýza bulaþmýþ ise bulaþan bu keyloger’in adýný ve konumunu tespit edebilirsiniz eðer sisteminize bulaþmýþ ise sizler için hazýrlamýþ olduðumuz yazýlý ve videolu anlatýmý takip ederek bilgisayarýnýza bulaþmýþ olan bu keyloger’ý bilgisayarýnýza format atmadan sorunsuz bir þekilde temizleyebilirsiniz.
Programa Buradan ulaþabilirsiniz.
|
||
xdeletex
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25-11-2009 Konum: Bosnia Hercegovina Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı xdeletex
|
|
Hocam sagolasinda bir sorunum olacak.Ben Vista kullanýyorum.Hem yönetici hemde yönetici olmadan çalýstýr dedim.Yönetici olmadan çalýstýrýnca keylogger buldu.Yönetici olarak calýstýrdýgýmda bulmadý. Ayrica yönetici modunda açýnca buldugu virüsün konumuda Roaming klasörü hocam. Gizli klasörler gözükürkende o dediginiz dosyalar orada yok..Ne olacak benim halim ? Yönetici olarak çalýsýnca bir þey bulamýyor,normal çift týkla açýnca buluyor ve konum bul deyince roaming klasörünü açýyor. Bahsettiginiz o .sys yada msnmgr.exe dosyalarý orada mevcut degil.Haa,bir þey daha var. Geliþmiþ görev yöneticisini açtýgýmda dllhost.exe kýrmýzý yanýyor sonra hemen sönüveriyor.Bütün yollarý denedim fakat hiçbir virüse rastlamadým. Vistaya lanetler yagdýracagým artýk Yardým ederseniz teþekkür ederim .
NOT: AYRICA SYSTEM 32 ICINDE DLLHOST.EXE VAR FAKAT SÝLÝNMÝYOR.KÝLL PROCESS DÝYORUM PARAMETRE HATASI DÝYOR.KLASÖRE GÝDÝP SÝLMEYÝ DENEDÝGÝMDE YETKÝNÝZ YOK DÝYOR. Düzenleyen xdeletex - 25-11-2009 Saat 18:03 |
||
PARMAK BASSAM ?
|
||
invertor
Security Professional Ýnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
|
Zaten not olarak eklemiþtim Yönetici olarak çalýþtýracaksýnýz sorun yok diyorsa problem yoktur.
Baþlat çalýþtýr a msconfig yazarak baþlangýçta çalýþan programlar listesindende kontrol edebilirsiniz.
Saygýlarýmla
Edit: Belirttiðimiz konumlar haricinde baþka yere bu keylogger bulaþmaz devamlý güncel temizleme yöntemini sizlere sunmaya çalýþýyoruz. Düzenleyen invertor - 25-11-2009 Saat 21:10 |
||
marvel
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 06-12-2009 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı marvel
|
|
slm dediðiniz yöntemleri denedim ama halan dllhost.exe silemedim bir program açýnca görev yöneticisinde gözüküyor nasýl silebilirim þimdiden tþk.
|
||
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
|
A. selam
Bu programý kullanýn bakalým bahsettiðiniz dllhost.exe nin keyloger olup olmadýðýný gösterir.
Son zamanlarda farklý isimlerde bulaþtýðýný tesbit ettik
Bunun üzerine Yeni Nesil Keyloger Tespit Etme Sistemi v1.2 programýný hazýrladýk kullanmanýzý tavsiye ederim.
Download
sistem sosyasý olarakta dllhost.exe mevcuttur fakat bizim burda bahsettiðimizin konumlarý bellidir.
Bir önceki mesajýmdada belirttim burda belirtilen konumlar haricinde bulaþmaz diye bulaþsa bile baþlangýçta konumunu bellieder
Saygýlarýmla
|
||
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
|
Konuda güncelleme yapýlmýþtýr
Standart olarak taskmgr.exe adý altýndada bulaþtýðýný tespit ettik
Not:
Buradaki taskmgr.exe yi görev yöneticisi ile karýþtýracak olanlar çýkacaktýr onun için ufak bir açýklama yapayým
Burda bahsettiðimiz taskmgr.exe yi açýklayalým;
Baþlattan Çalýþtýra msconfig yazýp baþlangýç ta çalýþan programlarý kontrol edebilirsiniz orda taskmgr veya konum kýsmýný geniþlettiðinizde Application Data klasörü içerisinde çalýþan " C:\Documents and Settings\Kullanýcý adýnýz\Application Data\taskmgr.exe gibi " program yer alýyorsa bu bir keylogerdir.
Örnek:
Zaten bu kontrolleri Yeni Nesil Keyloger Tespit Etme Sistemi v1.4 programý yapmaktadýr kafalarda soru iþareti kalmasýn diye açýklama gereksiniminde bulundum
Saygýlarýmla
invertor
|
||
stron
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21-01-2010 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı stron
|
|
Merhabalar,anlatýmýnýz gerçekten çok güzel.Anlatýlanlarý uyguladým. hem scvhost hemde taskmgr olarak bulaþmýþ pc me..temizledim sayýlýr..fakat bir noktada takýldým.. winlogon da shell deðeri kýsmý bende yok. vede yine kayýt defterinde scvhost.exe diye arattýðýmda aþaðýdaki resimlerde gösterilen ve sizin bahsetmediðiniz yerlerdeki deðerler çýkýyor...bunlara ne yapmam gerekli.? http://img707.imageshack.us/img707/86/33462210.jpg http://img94.imageshack.us/img94/1909/56052948.jpg |
||
alperemre
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21-01-2010 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı alperemre
|
|
Benim pc me dllhost bulaþmýþ gösteriyor birde ntcheck.dll diye biþi war "C:\Documents and Settings\TSXP\Local Settings\Application Data da ama silemiyorum lütfen yardým
|
||
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
|
Ýki degeride silin konumda bulunan scvhost.exe yide sildiðinizden emin olu
Bilgisayarýnýzý yeniden baþlatýn sorun yoksa problem yok demektir.
Not eðer silmediyseniz shel deðerinin olmasý gerekir
Bilgisayarýnýzý yeniden baþlat yapýn açýldýktan sonra silemediðiniz dosyayý silmeye çalýþýn silinecektir
Saygýlarýmla
|
||
stron
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21-01-2010 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı stron
|
|
invertor, malesef shell deðeri görünmüyordu.. ayrýca aþaðýdaki resimde gösterdiðim hatalar oluþtu bahsedilenleri yaptýktan sonra..ve pc açýlýrken Hoþgeldiniz ekranýnda çok uzun süre beklemeye baþladý. |
||
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
|
1. uyarýnýn çýkmamasý için Bu iletiyi gözderme kutusunu iþaretlerseniz
Bilgisayar açýldýgýnda keyloger dosyasý çalýþmadýðýndan dolayý o hatayý alýyorsunuz.
Regedit ten temizlik yapmanýz gerekir. Not:
Burda anlatýlanlar bilgisayarý ne hýzlandýrýr nede yavaþlatýr yani sadece bahsedilen keylogeri sistemizden temizleyebilirsiniz...
Ozaman þöyle yapacaksýnýz regedit'i açýp düzen bul menüsünden \Application Data\scvhost.exe yi
aratýn Böylelikle kolayca Shell deðerine ulaþabilirsiniz
Örnek:
Shell deðerinde bulunan
explorer.exe "C:\Documents and Settings\ sizin otorum açma adýnýz \Application Data\scvhost.exe" yi
Bu þekil deðiþtireceksiniz
explorer.exe Düzenleyen invertor - 21-01-2010 Saat 21:04 |
||
nokihan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02-06-2010 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nokihan
|
|
yönetici olarak programý çalýþtýrdým keylogger yok diyor ama bazen pc de bi yavaþlama olunca görev yöneticisinde dllhost.exe var diðer dediðiniz yerde yok bu exe uzantýsý ordan sadece görevi sonlandýrýyorum
|
||
invertor
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
|
|
dllhost.exe nin çalýþtýðý konumu yazarsanýz yardýmcý olurum
saygýlarýmla
|
||
caner55
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20-02-2011 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı caner55
|
|
bilgiler için çok saolun emeðinize saðlýk
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 2345> |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |