Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Mantıı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Mantıı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mantıı
    Gönderim Zamanı: 25-06-2009 Saat 16:01
 
 
 
 
 
 
Malzemeler:

1. hamur malzemeleri:
* 2 su bardağı un
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* ılık su
2. iç malzemeleri::
* 400 gr kıyma
* 4 kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
3. çorba malzemeleri:
* 2,5 yemek kaşığı tereyağı
* yarım yemek kaşığı biber salçası
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 litre kaynamış su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 su bardağı soğuk su

Hamurun hazırlanması:

1. 2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.

2. Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.

İçin hazırlanması:

1. 4 soğanı incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.

Mantıların yapımı:

1. Hamuru beze haline getirin. Eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.

2. Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. Açtığınız hamuru 1-1,5 cm’lik şeritler halinde kesin. bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm’lik karelere kesin.

3. Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. Mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.

Çorbanın hazırlanması:

1. 2,5 yemek kaşığı tereyağını, yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun. Tereyağı eriyene kadar kavurun.

2. Tencereye 1,5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca mantıları ilave edin. Tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın. Mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın. (Tencerenin ağzını hiç kapatmayın.)

3. Mantılar pişince tencerenin altını kapatın. Mantıların üzerlerine diri kalmaları için 2 su bardağı soğuk su ekleyin.

4. Mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.

Not: Salçalı değilde yoğurtlu yapacaksanız mantıları sade suda haşlayın. Sularını süzdürüp tabağa alıp sarmısaklı yoğurt ekleyin. Üzerlerine de tereyağı+ kırmızı biber ile hazırlanmış sostan gezdirin.  Sumak ilave edip servis yapın. Maydanoz ile de süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.