Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Lokma Tatlısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Lokma Tatlısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lokma Tatlısı
    Gönderim Zamanı: 03-11-2008 Saat 12:31

 

 

 

Malzemeler;

4 su bardağı un

1 adet yumurta

1-1,5 su bardağı ılık su

Yeteri kadar maya

1 Çay kaşığı tuz

Kızartmak için :

Ayçiçek yağı

Şurup için :

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

½ limon suyu

Hazırlanışı :

Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın. Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın.

Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın. Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 20 dakika mayalanması için bekletin.  Yeterince mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla (çay kaşığı ile yapmakta zorlanırsanız, lokma makinesi kullanın) bilye büyüklüğünde parçalar alınıp yağda kızartılır. (Önceden su, şeker ve limon karışımında bir taşım kaynatılarak hazırlanan şurup ılıması için bekletilir. Sonra kullanılır.) Yağdan aldığımız kızarmış hamur ılıtılmış şurubun içerisine atılır ve çok az bekletildikten (şekeri çekinceye kadar) sonra çıkartılır.



Düzenleyen Fırtına - 03-11-2008 Saat 12:33

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.211 Saniyede Yüklendi.