Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kriz kanalları vurdu !!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kriz kanalları vurdu !!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kriz kanalları vurdu !!!!!
    Gönderim Zamanı: 30-10-2008 Saat 12:04
 
 
 
Ekonomik kriz yüzünden kanalları darboğaza girdi! Diziler ve programlar tehlikede..

Tüm dünyayı sarsan ekonomik kriz etkisini TV kanallarında da göstermeye başladı. Bazı televizyon kanalları ekonomik kriz bahanesiyle pahalı veya reytingi düşük yapımları bitiriyor.

Kanal D ve Star TV yöneticileri yapımcılara reklam gelirlerinin çok düştüğünü bu nedenle bütçeleri yüzde 30 azaltacaklarını iletti. Bazı yapımcılar bu durumu kabullendi bazıları direniyor. Bunun yanı sıra yayından kalkan dizi ve programlar var.

Kanal D'de “Düğün Şarkıcısı” ve “Konuşa Konuşa” bitti. Star'da “Pulsar” sona erdi. Kanal D'nin bütçe azaltma girişimine karşı direnmeye çalışan “Binbir Gece” “Asi” ve “Yaprak Dökümü” dizilerinin yapımcıları, geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. “Annem” dizisinin yapımcıları bu toplantıya katılmadı.

Ortak hareket etme kararıyla kanal yetkilileriyle görüştüler ancak bütçelerinin kısılmasını engelleyemediler. Kanal D ilk etapta bu üç diziye dördüncü kuşak reklam gelirinden ödediği 25 bin YTL'yi kesti. Bütçenin de kısılacağı belirtilip, oyuncu ücretlerinin aşağıya çekmesi istendi.

PARA İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Kanal D'de yayınlanan “Yol Arkadaşım” ve “Binbir Gece”nin geçen hafta tekrar bölümleri ekrana geldi. İki dizinin 15 günde bir yayınlanması ve hikâyesi toparlandıktan sonra bitirilmesi gündeme geldi.

Star TV'de yayınlanan Erkan Petekkaya'nın oynadığı “Son Bahar” dizisinde ise ilginç bir gelişme yaşandı. Yardımcı rolde oynamasına rağmen başrol ücreti alan ödüllü oyuncu Fadik Sevin Atasoy'dan ücretini indirmesi istendi. Atasoy buna yanaşmayınca senaristler de oyuncuyu dizide öldürdü.

JÜRİ DE İNDİRDİ

Önlem paketi sadece diziler için değil, format programları için de söz konusu. Star TV'de iki yıldır yayınlanan kanalın önemli markalarından “Popstar Alaturka” jürisinden de indirim istendi. Aksi takdirde programın bitirileceği söylendi. Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Ebru Gündeş ve Armağan Çağlayan'dan oluşan jüri, ücretlerinin yüzde 30 azaltılmasını kabul edip programı şimdilik kurtardı.

Kanal D'nin sabah kuşağında yayına giren Pakize Suda ve Burçin Şimşek'in sunduğu “Konuşa Konuşa” ise ekonomik bulunmayarak yayından kaldırıldı.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
karahalil Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-08-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı karahalil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-11-2008 Saat 14:11
kurtlar vadisi yayın dan kalkmasında hangi dizi kalkarsa kalksın
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.