Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Karides Güveç
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Karides Güveç

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karides Güveç
    Gönderim Zamanı: 08-03-2006 Saat 01:05
Malzeme:
Karides
Sirke
Su
Domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
Sivri Biber
Tereyağ
Sarmısak
Rafine Yağ
Kaşar Peyniri
Defne Yaprağı
Dereotu
Tuz

Hazırlanışı:
Bir kg karidesi, bir su bardağı su, bir kaşık sirke ve bir tutam tuz ile beş dakika karıştırıp kaynatın, daha sonra ateşten alıp soğuttuktan sonra soyun.

Rafine(zeytin yağ) yağı bir tencerede ateşe koyun, sırasıyla; ayıklayıp, ufak parçalara doğradığınız sarmısakları, ardından kıyılmış biberleri katın. Sararmaya başlayınca, domateslerle birlikte karidesler ve tereyağı ilave edin, on dakika pişirin. Buradan Sonra iki seçenek oluyor. ben ilk seçeneği tercih ederim. Karideslerin üzerine kaşarları ekleyip tencerede eritmek lezzeti korur.Ya da
ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üzerine bir adet defne yaprağı yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin, fırında beş dakika bekletin. Üzerine dereotu serptikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.203 Saniyede Yüklendi.