Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sinema
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İstanbul Film Festivali 1-16 Nisan da
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İstanbul Film Festivali 1-16 Nisan da

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İstanbul Film Festivali 1-16 Nisan da
    Gönderim Zamanı: 10-03-2006 Saat 19:22
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali, bu yıl 1-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Alain Delon, Isabelle Huppert ve Gerard Depardieu'nun da aralarında yer aldığı dünyaca ünlü sinema sanatçılarını ağırlayacak.

Festivalin tanıtımı amacıyla The Marmara Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, 25. yılı kutlanan festivalin mutlu bir yıl yaşadığını söyledi. Bu yılın önemli bir özelliğinin de vakfın, Fransa Kültür Bakanlığı ve çeşitli kültür kurumlarıyla ortaklaşa gerçekleştireceği ''Fransız Baharı'' etkinliklerinin film festivaliyle başlaması olduğunu anlatan Eczacıbaşı, bu çerçevede yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini belirterek, 2009 yılında da Fransa'da ''Türkiye Baharı'' düzenleyeceklerini anlattı.

Eczacıbaşı, bu yıl Erden Kıral, Şener Şen ve Şerif Sezer'e ''Onur Ödülleri'' verileceğini de kaydetti.

Fransız sinemasının unutulmaz jönü Alain Delon, 30 Mart Perşembe günü İstanbul'a geliyor. Sanatçıya, 31 Mart Cuma akşamı yapılacak açılış galasında İKSV'nin ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' sunulacak.

Fransa'nın en yetenekli kadın oyuncularından Isabelle Huppert de festivalin açılış galasındaki konuklardan biri olacak. Huppert de galada ''Sinema Onur Ödülü'' alacak.

Fransız sinemasının usta aktörü Gerard Depardieu da 14 Nisan'da İstanbul'a gelerek, aynı gece yapılacak festivalin kapanış törenine katılacak. Depardieu, törende ''Sinema Onur Ödülü'' alacak. Öte yandan ''Truva'' filminde rol alan Diane Kruger ile eşi Guillaume Canet de festivalin açılış galasına katılacak. Festivalin İstanbul'a gelecek diğer bir konuğu da Bertrand Blier. Blier, 7 Nisan'da Emek Sineması'nda seyirciyle buluşacak.

Festival programı, geçen yıl belli başlı festivallere katılan, övgü ve ödül almış, başarısını kanıtlamış yeni yapıtların yanısıra unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeriyor.

Festivalde, 42 ülkeden 199 yönetmenin 219 filmi seyirciyle buluşacak.

Festivalin film gösterimleri Beyoğlu'nda Emek, Atlas, Sinepop, Beyoğlu, Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Modern sinemaları ile Kadıköy'de Rexx Sineması'nda gerçekleştirilecek.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.