Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Eto’o’dan İspanya’ya çağrı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Eto’o’dan İspanya’ya çağrı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eto’o’dan İspanya’ya çağrı
    Gönderim Zamanı: 12-04-2006 Saat 01:01
Barcelona'nın Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, İspanya Ligi maçlarında kendisine yönelik artan ırkçı saldırıların ardından tüm İspanya'ya çağrıda bulunarak, artık bu olayların son bulması için herkesten üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.
 
La Liga'da geçen hafta sonu Racing Santander ile Barcelona arasında oynanan lig maçında Santander taraftarlarının ırkçı tezahüratlarına maruz kalan Barcelona'nın yıldızı Samuel Eto'o, daha önce de aynı olayı yaşadığını, artık bunların son bulmasını istediğini söyledi. İspanya'da yayın yapan günlük spor gazetesi Marca'ya konuşan Eto'o, tüm İspanya'yı yetkili kurumları ve halkı da dahil olmak üzere bu olayların son bulması için çaba sarf etmeye çağırdı. Eto'o, "İspanya'da herkes ırkçılığa karşı sorumluluğu üstlenmelidir" dedi. Eto'o kendisine bu tür hakaretleri yapan taraftarlara yönelik olarak ise, "Ben sadece, taraftarların bana karşı neden böyle davrandıklarını anlayamıyorum. Attığım gollerden sonra taraftarları çılgına çevirecek harekette de bulunmuyorum. Sadece hakkım olan gol sevincini yaşıyorum" diye konuştu.
 
Kariyeri boyunca Afrika'da 3 kez yılın futbolcusu ödülünü kazanan Eto'o, geçen aylarda Real Zaragoza ile oynanan maçta Zaragoza taraftarlarının ırkçı tezahüratlarına maruz kalmış ve sahayı terk etmek istemişti. Ancak maçın hakemi ve diğer oyuncular tarafından engellenmiş, oyuna devam etmişti. Bu olaylar üzerine İspanya Futbol Federasyonu, Zaragoza Kulübü'ne 11 bin dolar para cezası vermişti. Ancak FİFA, daha sert tedbirler alınması için başta İspanya olmak üzere tüm ülkelere uyarılarda bulunmuş ve İspanyol hükümeti bu konuda çalışmalara başlamıştı. Son olaylarda; Santander taraftarlarının top Eto'o'nun her ayağına geldiğinde maymun sesi çıkarması, bu konuda değişen hiçbir şey olmadığını gösteriyor. İspanya Futbol Federasyonu'nun Santander Kulübü'ne nasıl bir ceza vereceği büyük merak konusu.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.