Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Overnet/Donkey Sistemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Overnet/Donkey Sistemi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Overnet/Donkey Sistemi
    Gönderim Zamanı: 05-04-2010 Saat 18:48
 
Overnet/eDonkey

 
İkinci ve üçüncü düzeylerde, Nginx proxy'leri Overnet/eDonkey, eş düzeyler arası internet trafiğini dinliyorler. Overnet/eDonkey, Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği tarafından kapatılana kadar, popüler bir eş düzeyler arası (peer-to-peer) ağ uygulamasıydı. Hizmet kapatılmış olmasına rağmen kodu hala duruyor. Botnet operatörlerinin yapmayı en çok sevdikleri şey Overnet/eDonkey'nin yayılmış halii; burada merkezi bir eş düzey listesi bulunmuyor. Bu yüzden her bir "node" kullanıcı komşu eş düzeylerin küçük bir listesine sahip.

Merkezi olmayan bu ağ, Stewart'ın ve diğer birçok uzmanın söylediği gibi Storm'un bu kadar başarılı olmasının nedeni.
 
 
Botnet
 
 
Bu, neredeyse Storm'un çöküşü anlamına geliyor. Overnet/eDonkey, hala dosya paylaşımında kullanılıyor, bu yüzden Storm'un bakış açısıylayoğun bir düzmece trafik var. Kendi trafiğini diğer trafikten daha iyi ayırmak için Storm'un Kadamlia tarafından yayılan sağlama (hash) tablosunu kullandığını ve C&C sunucusunun da sadece bu ön görülebilir MD4 sağlamalarını dinlediğini söylüyor Stewart. Bu sağlamalar, IP adresi ve kullanılan portu içeren basit bir sağlama algoritmasından türetiliyor.

"Öngörülebilir sağlamalar, araştırmacılar için de pozitif bir etkiye sahip" diyor Stewart: "Eğer bir eş düzey (peer), arattığınız özel "node"un yerini bilmiyorsa, bilinen eş düzey, aradığınıza en yakın eş düzeylerin bir listesini sağlar." Tüm Overnet/eDonkey süper "node"ları eş düzeyleri, kendilerini yayımladıkları için, Stewart ve diğer araştırmacılar, tüm bu "node"ları gezerek Botnet'in boyutuyla ilgili çok doğru bir bilgi edinebiliyorlar.
 

Mükemmel Değil


Fakat son zamanlarda Storm yine evrim geçirmeye başladı. Bu defa, yerleşik bir anahtar ve basit bir XOR kullanıp, paketleri şifreleyerek kendi ağını genel İnternet trafiğinden izole ediyor. Ayrıca, ilk enfeksiyon yoğunlaştırmasını veya sıkıştırma işlemini de değiştiriyor. Dış katmanlar her 10 dakikada bir değişiyor, içindeki bot koduysa yoğunluğunu ayda bir değiştiriyor. Yoğunlaşması ya da şifrelemesi, güvenlik araştırmacılarını henüz yenemedi.


Fakat, şifrelemenin bir kötü yanı, Storm'un yaratıcılarının ağlarını bölümlere ayırıp satabilecekleri - bu, Botnet'i diğerlerine satmaları ya da kiralamaları anlamına geliyor. Parçalama ile ilgili bu spekülasyonların çok geniş şekilde yayılmış olmasına rağmen Stewart, henüz bunu gözlemlemediğini söylüyor.
 
 
Saygılar.

Düzenleyen megabros - 05-04-2010 Saat 18:49
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.