Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Tercihi öncelikle yurtdışı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Tercihi öncelikle yurtdışı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tercihi öncelikle yurtdışı
    Gönderim Zamanı: 06-04-2006 Saat 01:22

Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu sezon Trabzonspor'daki görevinden ayrıldıktan sonra, Türkiye'deki futbol gündeminin dışında kalmayı amaçladığını, önümüzdeki sezon bir kulüple çalışmayı düşündüğünü ve tercihinin öncelikle yurt dışı olduğunu söyledi.


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Beden Eğitimi Bölümü'nün Ayazağa kampüsündeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'de Futbol Kültürü" konulu panele katılan Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra futbol gündeminin dışında kalmayı amaçladığını, kendisiyle ilgili değerlendirme yapmaya ve sakin düşünmeye çalıştığını kaydederek, "Türkiye'de bazı kulüplerden teklif aldım ancak çalışmak istemediğimi söyledim. Önümüzdeki sezon yurt içinden veya dışından kendime uygun ekonomik ve anlayış boyutunda olan bir kulüple çalışmayı düşünüyorum. Yurt içi ihtimali daha az, yurt dışı öncelikli. Dışarıdan takımlarla temaslarım var'' diye konuştu. ''3. bir dönem için Trabzonspor'da çalışmayı düşünür müsünüz?'' şeklindeki soru üzerine de Güneş, ''Şu anda Trabzonspor'da çalışmayı düşünmüyorum. Bu, Trabzonspor'u sevmediğim, onun başarısını düşünmediğim anlamına gelmez'' ifadelerini kullandı.


A Milli Futbol Takımı'nın, İsviçre maçının ardından verilen 6 maçlık cezadan etkilenmeyeceğini de belirten Güneş, "Milliler, özellikle son dönemdeki maçlarda dış sahalarda daha iyi performans sergiliyor. 6 maç ceza 4'e veya 2'ye inmiş hiç fark etmez.


Türkiye son tarihlerde dıştaki maçlarda daha başarılı oldu. Dünya şampiyonası için grup maçlarında iç sahada daha fazla puan kaybettiğini gördük. Bu nedenle dış saha maçları hiç önemli değil. Avantajlıyız, iyi bir federasyonumuz, iyi bir hocamız, iyi oyuncularımız var, umarım başarılı olacağız'' dedi.


Şenol Güneş, İsviçre maçında kötü izlenimler ortaya konulduğunu da dile getirerek, ''Geçmişin hesabını görmek için değil ama geçmişten ders almakta fayda var. Türkiye'yi istenilen sonuç alınmadı diye başarısız olarak kabul etmek doğru değil. Türkiye başarılı olmuştur, vizyonu genişlemiştir. Dünya arenasında bir yeri vardır. Sonuçları kötü de olsa Türkiye'nin yeri bellidir. İsviçre maçında kötü izlenimler ortaya koyduk. Bunları silmek adına epey zamana ihtiyaç var. Her kesime görev düşüyor. Birlikte el ele vererek tanıtımımızı yapmamız gerekiyor. FIFA'nın verdiği ceza itibarımızı zedeledi. Bunu asıl düzeltmenin yolu gelecek maçlarda fair-play duygusuyla maçları izlemek ve oynamak olmalı'' şeklinde konuştu.
Turkcell Süper Ligi'ndeki şampiyonluk yarışının ''atbaşı'' gittiğini de belirten Güneş, ''Bana göre Galatasaray da Fenerbahçe de şampiyon ama sonuçta birisi birinci olacak. İkinci olan asla başarısız kabul edilmez. Ben bunu doğru bulmuyorum. Diğer takımların sıkıntılarının olması bu yarışı ikisi arasında bıraktı. Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti lig rekabetine dönüştü'' dedi.


Türk futbolunda gelecek sezon için tartışılan yabancı futbolcu sayısının düşürülmesi gerektiğine inandığını da kaydeden Güneş, bu sezon 6 olan yabancı sayısının, önümüzdeki yıl 5'e, daha sonra da 4 ve 3'e kadar düşürülmesi gerektiğini söyledi.


Şenol Güneş, Dünya Kupası'nda 3. olmalarına rağmen futbol ülkesi olarak 3. olamadıklarını da belirterek, "Avrupa futbolunda 5 ülke çok önemli. İtalya, İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya oturmuş ülkeler. Çünkü kurumsal sistemini oturttu ama hala arayıştalar. Biz hala arayış yapmıyoruz. Hala iyileri ve iyi yapanları yok ediyoruz. Bir şeyler sunduğumuz zaman sunanları yok ediyoruz. Başarıyı kıskanıyoruz, başarısızlıkta yalnız bırakıyoruz. Birlikte çalışmıyoruz. Futbolun kültürü zaten bu. Birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Kazanmayı maç kazanma olarak görüyoruz. Spor kültadnı görmek için değil aürünü skor kültürü olarak görüyoruz'' dedi. Güneş ayrıca, A Milli Takım'daki görevinin 2000 yılında başladığını hatırlatarak, ''2002'de Dünya Kupası maçlarına gitmeden önce her maçta suç yokken suçlu arayanlar, bugün suç varken suçlu bulamıyor. Bu benimle ilgili değil, ülkenin bakışıyla ilgili'' ifadelerini kullandı.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.