Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 3.500 Dolarlık canavar
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

3.500 Dolarlık canavar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 3.500 Dolarlık canavar
    Gönderim Zamanı: 15-11-2008 Saat 20:09
3.500 Dolarlık canavar

Nvidia, profesyonel kullanıcılara hitap eden ilk 4 GB'lık ekran kartı Quadro FX 5800'ü tanıttı.

Grafik işlem pazarının en büyük oyuncularından biri olan Nvidia, özellikle profesyonel çalışmalar için tercih edilen Quadro ekran kartlarının en yeni modelini tanıttı. Nvidia Quadro FX 5800 adlı yeni kart, kullanıcıları ilk kez 4 GB'lık ekran kartı belleği ile tanıştırıyor. Nvidia'nın çift işlemcili diğer kartlarının bile sadece 2 GB'lık grafik belleği sunduğunu düşünecek olursa, bu önemli bir gelişme.

Yapılan işlerin her geçen gün daha karmaşık veriler ile çalışmayı gerektirmesi, donanımın pek çok alanında bu tip gelişmeleri neredeyse zorunlu kılıyor. FX 5800'ün, devasa belleğinin dışında, saniyede 102 GB'lık bant genişliğine sahip olması ürünün hızını doğrudan etkileyen diğer önemli bir faktör. Aynı zamanda aktif soğutma sistemi ve OPEN GL ile DirectX 10 desteğinine sahip olması da kartın diğer artıları.

Fiyatının yaklaşık 3.500 dolar civarında olması, FX 5800'ün özellikle endüstriyel alanlarda kullanıcı bulacağının bir göstergesi. Son zamanlarda ekran kartı piyasasındaki düşük kar oranları Nvidia'yı bu tür özel bir ürün geliştirmeye iten en önemli sebeplerden biri. Yeni ürünüyle Nvidia, son zamanlardaki düşen karlılık oranını olumlu yönde değiştirebilmeyi umuyor.

 
 

 
 
 

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.143 Saniyede Yüklendi.