Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Saray Helvası
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Saray Helvası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Saray Helvası
    Gönderim Zamanı: 24-10-2008 Saat 14:10
 
 
 
 
Malzemeler;

600 gr. un ( 5 su bardağı )
250 gr. tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz


yapılışı:

-büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur.
-tencere ocaktan alınır ve 10 dk. kadar soğumaya bırakılır.
-bu süre dolunca tereyağı eklenir. unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır.
-bu aşamada
cevizde katılarak iyice yoğrulur.
-düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir.
-
baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.
 
                                                                               ''Afiyet Olsun''       


Düzenleyen Fırtına - 27-10-2008 Saat 12:14

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.