Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Off-Topic > Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - YouTube açıldı !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

YouTube açıldı !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YouTube açıldı !
    Gönderim Zamanı: 24-08-2008 Saat 10:07

BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR


Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 05/05/2008 tarih ve 2008/402 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 05/05/2008 of 2008/402.


Hala Açılmıyor Bende Proxy kullanıyorum giremeyeceğim yer yok!



Düzenleyen OSCAR - 24-08-2008 Saat 10:07
Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24-08-2008 Saat 00:09
YouTube açıldı !

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube'un erişim yasağı kalktı...

Türkiye'de 109 gündür kapalı olan Youtube, nihayet açıldı. Uzun süreli bu yasak sebebi ile forum ve bloglarda tepkiler yer alıyordu. Yasağa tepki için kendi sitelerini kapatanlar bile olmuştu.

Türkiye'de Youtube yasağı 3.5 ayı geçti!

YouTube.com, içeriğinde Atatürk'e hakaret bulunan videolardan dolayı ilk kez geçen yılın mart ayında yasaklanmıştı. Sitede zararlı içeriğin temizlenmesinin ardından yasak ortadan kalkmıştı. Ardından yine Atatürk'e hakaret ettiği belirtilen videoların bulunmasıyla, site yeniden kapatıldı. Bu kez Youtube'a üç farklı yasak kararı çıktı. 24 Nisan 2008, 30 Nisan 2008 ve son olarak da 5 Mayıs 2008 tarihli mahkeme kararları kapatmaya hükmetti.

Bu üç kapama kararının ikisi zararlı içeriğin kaldırılmasının ardından ortadan kalktı. 5 Mayıs'ta Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı yasak kararı ise bugün itibarı ile kaldırıldı.

Video devi mercek altında!

İçeriğinde milyonlarca videoyu bulunduran Youtube'a uygulanan yasak, dünyanın farklı bölgelerinde de uygulanıyor. Brezilya, Fas, Tayland ve Pakistan'ın da aralarında bulunduğu ülkelerde, çeşitli videolar dolayısıyla giriş yasağı alan Youtube, ilgili ülkelerin zararlı gördüğü videoları içeriğinden temizledikten sonra yayınlarına devam ediyor.

Youtube'a konan yasak konusunda daha sert davranan ülkeler de bulunuyor. Zararlı gördüğü içerikten dolayı Youtube'a uzun süreden bu yana engel koyan ülkeler ise şöyle sıralanıyor: Çin, İran, Ermenistan, Tunus, Endenozya, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri. Suudi Arabistan'da ise otomatik engelleme uygulaması var.

Youtube cephesinden neden ses çıkmıyor?

ABD'li yeni ekonomi devi Google'ın satın aldığı video sitesi Youtube, Türkiye'de uygulanan engellemeyle ilgili olarak henüz etkili bir adım atmadı. Önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ardından da Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in Youtube'un Türkiye'de yetki belgesi alıp, ofis kurararak çalışması gerektiğini açıklamasının ardından konuyla ilgili bir beklenti oluşmuştu.

Hatta Youtube'un bazı ülkelerde olduğu gibi, yerelleştirme çalışması yaparak 'youtube.com.tr' adresinden, zararlı içeriği başlangıçta engelleyerek yayın yapacağı belirtiliyordu. Google Türkiye ofisinden konuyla ilgili detaylı bilgi verilmiyor. Telekomünikasyon Kurumu'nun üst düzey yetkililerinden alınan bilgiler ise, Youtube'un kurum tarafına bu konuda henüz bir yanıt vermediğini ortaya koyuyor.

 


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.