Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Magazin Haberleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dündar’a herkes inanmadı.!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Dündar’a herkes inanmadı.!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dündar’a herkes inanmadı.!
    Gönderim Zamanı: 08-03-2006 Saat 02:33
Dündar'a herkes inanmadı.!

Kuş gribinin ardından düşen tavuk satışlarını artırabilmek amacıyla çekilen reklam filmi, küçük üreticinin hedef tahtasında.

Filmin reklam filmi olduğu konusunda ısrarlı bazı üreticiler, Dündar'ın oynadığı filme "tanıtım" damgasının vurulmasını inandırıcı bulmuyor.

Onlara göre Dündar bu reklam filminde oynamakla hata yaptı.

Sonuç ise ortada. Dündar'ın oynadığı reklam filmi sonunda elde ittiği satış artırma oranı sadece yüzde 30...

Uğur Dündar'ın rol aldığı film reklam mı, değil mi.?

Tavuk ve tavuk türevli ürünlerin tüketimi son aylarda bıçak gibi kesildi.

Tavuğa hak ettiği saygınlığı tekrar verebilmek adına Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu, pek çok çalışma yaptı.

Bu arada da Uğur Dündar'lı bir reklam kampanyası başlattı. Ancak bir görüşe göre reklam, diğer bir görüşe göre bilgilendirici film, televizyonlarda geçerken altta, ‘Bu bir reklam değildir' cümlesi yer alıyordu.

İstanbul'dan bir gazete okuru Deniz Söylemez, bu filmin reklam olduğu konusunda ısrarlı. Söylemez kısaca, "Bu bir tavuk endüstrisi reklamıdır. Hem de tavuk endüstrisinin tamamının değil, 19 büyük firmadan oluşan birliğin reklamıdır.

Eğer öyleyse ‘Aganigi' de hiçbir firmanın reklamı değildir ve onun altında da ‘Bu bir reklam değildir' yazabilir. Reklam bu haliyle küçük üreticiyi karalamaktadır. Ayrıca bu, bir Uğur Dündar reklamıdır, ‘O diyorsa doğrudur' mesajını vermektedir." diyor ve soruyor:

"Buna itiraz edecek bir mekanizma yok mudur? Uğur Dündar bu kampanya için doğru isim midir?" Sorularının bir kısmına ilişkin yanıtı Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu'nun halkla ilişkiler ajansı G7'nin başkanı Cengiz Turhan'dan alıyoruz: "Bu film, bir bilgi spotu olarak hazırlandı.

Spotun özelliği, Sayın Dündar'ın, kendi programını yapar gibi serbest bırakılmasıydı. Dündar, filmi nerede çekeceğine, neyi nasıl söyleyeceğine kendisi karar verdi. Reklam literatüründe böyle bir örneğin olduğunu sanmıyorum ve bu projede tek kuruş ücret almadan yer aldı.

Nitekim sayın okurun dikkatini çeken ifadenin tamamı, ‘Bu bir reklam değildir. Uğur Dündar ücret almamıştır.' şeklindedir. Bu filmin bir bilgilendirme spotu olduğu RTÜK tarafından da değerlendirilmiş ve olumlu görüş verilmiştir. Bir reklam olarak değerlendirilseydi, Dündar'ın bir haberci olarak bu filmi çekmesi mümkün değildi. RTÜK nezdinde bu, cezaya tabi bir konudur.

Kaldı ki filmde hiçbir marka gösterilmemektedir. Yalnızca platformun logosuna yer verilmektedir. Öyleyse neden reklâm kuşağı içinde yer aldı.?

Çünkü RTÜK tavsiyesiyle ücretsiz yayınlanan sosyal kampanyaların yayın saatlerini seçmek ve bu yayınlarda uzun dönemli bir süreklilik sağlamak mümkün olmuyor.

Daha geniş bir kesim tarafından izlenebilmesi ve yayın saatinin seçilebilmesi için ‘prime-time' reklâm kuşaklarının içinde yer almak zorunluydu."

Deniz Söylemez'in son sorusu da reklam filminde Dündar'ın oynamasının doğru olup olmadığıyla ilgiliydi. Görülüyor ki film işe yaradı ve tavuk tüketimi yeniden başladı.

Sonuç mu.?

Bazı üreticilere göre tavuk tüketimi filmden sonra yüzde 30 arttı. Bu durumda da Uğur Dündar'ın doğru ya da güvenilir kişi olup olmadığına çoğunluk, yani tüketici karar veriyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.