Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kaka "Müslüman olmadım"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kaka "Müslüman olmadım"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaka "Müslüman olmadım"
    Gönderim Zamanı: 19-10-2006 Saat 08:38
 
AC Milan'ın yıldız futbolcusu Kaka'nın, Hırisyanlığı terkederek Müslüman olduğu biçimindeki iddia yalanlandı. Yaklaşık 4 günden bu yana kimi internet sitelerinde dedikodu konusu olan haber konusunda bir AC Milan Kulübü yetkilisi yaptığı açıklamada, "Kaka'nın Müslüman olduğu doğru değil. Kaka, konuya ilişkin haberlerden kendisine sözettiğimizde de gülüp geçmeyi yeğledi" dedi.

AA muhabirinin kendisine telefonla ulaştığı AC Milan Kulübü yetkilisi, bu haberin yalnızca bir söylentiden ibaret olduğuna değinerek, konuya ilişkin AC Milan Kulübü veya oyuncu tarafından resmi bir yalanlama yapılmasına gerek duyulmadığını da bildirdi.

Yetkili, "Bu nedenle ismimin açıklanmasını da istemiyorum. Ama o söylenti, asılsız bir haberden ibaret olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuştu.

Kaka'nın Müslüman olduğuna ilişkin iddia, ilk kez 14 Ekim'de Suudi Arabistan spor gazelerinden El Riyadiyye'de, İbrahim El Radiyani imzasıyla yayımlanan bir haberde ortaya atılmıştı. El Arabiyye Televizyonu'nun internet sayfası tarafından da alıntılanan haberde, Kaka'nın geçen haftalarda Kuveyt Club takımıyla yapılan özel maç nedeniyle Kuveyt'te bulunduğu sırada İslam konusunda okuduğu kitaplardan etkilenerek Müslüman olduğu ileri sürülmüştü. Haberlerde, Kaka'nın Müslüman olduğunu kendi internet sitesinde de duyurduğu iddia edilmekle birlikte, söz konusu internet sayfasına ilişkin herhangi bir adres de verilmemişti. Kulüp yetkilisi, "Zaten Kaka'nın herhangi bir resmi internet sayfası da yok" dedi.

Kaka'nın Müslüman olduğuna ilişkin Suudi Arabistan çıkışlı iddia, İngiliz ve İtalya'daki bazı spor portallarına da konu olmuştu. Haber portalları, genel itibarıyla söz konusu iddiayı sayfalarına taşımakla yetinmişlerdi. İtalyan haber portalları ise haberi aktarırlarken, iddianın inandırıcı olmadığına da dikkati çekmişlerdi.

"Kaka" lakabıyla tanınan Ricardo Izecson dos Santos Leite adlı 24 yaşındaki Brezilyayı yıldız oyuncu, dindar bir Katolik olarak biliniyor. Halen AC Milan'da 22 numaralı formayla top koşturan Kaka, Brezilya'daki dindar Katolik oyuncuların oluşturdukları "Tanrı'nın Atletleri" adıyla bilinen grubun üyelerinden biri olarak da tanınıyor. Grubun üyeleri, dinsel inançlarını sportif yaşamlarına da yansıtan, maç öncesinde dua ve ıstavroz çıkarmaya da özen gösteren tutumlarıyla dikkati çekiyorlar.

18.10.2006

Kaynak : AA
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.