Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 10 bin mimar-mühendis yürüdü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

10 bin mimar-mühendis yürüdü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 10 bin mimar-mühendis yürüdü
    Gönderim Zamanı: 15-10-2006 Saat 05:27
 
ANKARA (İHA) - Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen hükümeti protesto mitingi, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, mitingin, siyasal iktidara "dur" deme mitingi olduğunu söyledi.

TMMOB'un hükümeti protesto etmek amacıyla düzenlediği mitinge katılan yaklaşık 10 bin mühendis, mimar ve şehir planlamacısı Sıhhiye Meydanı'nı doldurdu. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen mühendis ve mimarlar, sabah saatlerinde tren garında toplanarak Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti. Eylem sırasında Sıhhiye Meydanı, trafiğe kapatıldı. Meydana giren eylemciler, güvenlik güçleri tarafından didik didik arandı. Eylem sırasında yaklaşık 3 bin polis görev aldı.

Mitingi katılan binlerce kişi, Abdi İpekçi Parkı'nda kurulan platformun önünde toplandı. Düdük çalarak hükümetin politikalarını protesto eden eylemciler, "Mühendis, mimarlar susmayacak", "Bu ülke, bu halk satılık değil", "Kahrolsun IMF, Bağımsız Türkiye" şeklinde slogan attı. TMMOB'un mitingine bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. CHP Milletvekilleri Mesut Özakcan, İzzet Çetin, Gürol Ergin, Nail Kamacı ve Mehmet Semerci ile DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de mitingde hazır bulundu. CHP'li Milletvekilleri, yol kenarındaki korkuluklardan atlayarak konuşmaların yapıldığı kürsüye çıktı ve mitingi buradan izledi.

TMMOB'un mitingi, hayatını kaybeden mühendis ve mimarlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Mitinge katılan kalabalığa seslenen TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, bugün "itirazımız var" demek için Sıhhiye Meydanı'nda toplandıklarını ifade ederek, mitingin siyasi iktidarı uyarı ve iktidara "dur" deme mitingi olduğunu dile getirdi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.