Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Off-Topic > Telefon &Tablet
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Motorola Atrix Cyanogenmod CM 10.1
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Motorola Atrix Cyanogenmod CM 10.1

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Motorola Atrix Cyanogenmod CM 10.1
    Gönderim Zamanı: 28-04-2014 Saat 22:43

Motorola Atrix Cyanogenmod CM 10.1

ATRIX kullanıcıları GB/JB güncellemesini sunmayacağını açıklayan Motorola tarafından hayal kırıklığına uğraştılmıştı. Motorola tarafından resmi bir kernel de yayınlanmayınca ATRIX kullanıcıları tarafından kullanılan JB/GB ROM’larında video kamerayı kullanamama, donanım hızlandırması problemi gibi birçok problem ortaya çıktı.
 
Çalışmalar Nvidia’nın Tegra için sunduğu yeni 3.1.10 Kerneli temel alınarak başlatıldı. Elde hiçbir gelişme yokken birkaç ay öncesinde proje hızlandı ve mükemmel bir ivme kazandı. Sonunda Alpha aşamasına kadar gelebildi. Şu anda projenin test ekibi ve diğer kullanıcılar tarafından gelen geri bildirimler ile sorunlar çözülmeye çalışılıyor ve Kernel daha iyi bir hale getiriliyor
XDA 3.1.10 Kernel Proje Adresi
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2016837
Epinter in geliştirmiş olduğu Cm 10.1
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2060064
Ve şuan anda en güncel kernel paylaşımı yapan krystianp isimli kullanıcının dropbox adresi (En güncel kernel bu sayfada )
https://www.dropbox.com/sh/npbgtozd4w0ahiv/VIA6JjSf4l
Bu makale de yeni Kernel’e sahip 4.2.2 tabanlı CM10.1 ROM’un incelemesini yapacağız.
 


 
Arayüz diğer JB ROM’larında olduğu gibi aynı şekilde. Launcher uygulaması olarak da diğer ROM’larda olduğu gibi Cyanogenmod Trebuchet 1.0 kullanılmış.
4.2.2'nin diğer Android sürümlerinden arayüz açısından farklı yanı ise Durum Çubuğu’nda değişikliğe gidilmiş olması.
Bildirimler ile Özelllik Açma Kapama Widget’leri ayrı sayfaya alınmış ve bu iki sayfa arasında sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Dosya yöneticisi olarak CM ROM’lar için geliştirilmiş olan File Manager 1.0.1 Kullanılmış. Kullanımı oldukça rahat ve başarılı. Müzik oynatıcı olarak Apollo’ya yer verilmiş. ROM’un kiçinde ses efetklerini düzenlemenize yardımcı olacak Ses Yöneticisi de bulunmakta. Ekolayzer ayarlarını bu program aracılığı ile yapabiliyorsunuz.
Şu anda ROM’un büyük sorunlarından bir tanesi Kamera kalitesi ile ilgili sıkıntı. Kamera şu an için kalitesi çok düşük fotoğraflar çekiyor. Kullanıcılar tarafından da şikayet edilen bu konu ilerleyen zamanlarda düzeltilecektir. Kamera’nın Flash’ı ile ilgili çalışmalar da devam ediyor.
Telefonda fazla yavaşlık hissedilmiyor. Göze çarpan takılmalar yok. Pil performansı şu an için idare eder durumda. CPU Mod’larında yapılan değişiklikler ile pil/performans dengesini istediğiniz şekilde ayarlamanız mümkün.
Kablosuz ayarları arasında Kablosuz Optimizasyonu seçeneğini de görmekteyiz. Kablosuz açıkken pil kullanımını en aza indirdiği söyleniyor fakat bu konuda detaylı bir incelememiz mevcut değil.
Sonuç olarak; ROM’un henüz stabil kullanım için çok da uygun olduğunu belirtmek lazım. Ancak projeyi yürüten ekibin ortaya koyacağı ivmeye bağlı olarak sorunların çözüleceğini umut ediyoruz.
 
XDA 3.1.10 Kernel Proje Adresi

Epinter in geliştirmiş olduğu Cm 10.1

Ve şuan anda en güncel kernel paylaşımı yapan krystianp isimli kullanıcının dropbox adresi (En güncel kernel bu sayfada )

 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.