![]() |
VDSL 8 kat Hızlı İnternet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yks ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-10-2007 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yks
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11-10-2007 Saat 01:54 |
![]() Türk Telekom, Ocak 2008'de pazara sunacağı VDSL2 hızlı internet hizmetini ilk kez CeBIT Bilişim'de tanıttı. İlk etapta 30 megabit hızla pazara sunulacak olan VDSL2'nin hızı 70 megabite kadar varıyor.
Yaklaşık 4 milyon aboneye ADSL hizmetini servis sağlayıcılar aracılığıyla sunan Türk Telekom 2008'de sunacağı yenilikleri CeBIT Bilişim fuarında tanıttı. Yaklaşık 20'ye yakın yeni hizmetin tanıtıldığı etkinlikte en dikkat çeken 30 MB internet bağlantısı sağlayan VDSL2 teknolojisi oldu. ADSL'e karşı en büyük rakip olarak gözüken VDSL2 teknolojisini fuara katılanlar ilk kez deneme fırsatı buldu.
Açılımı "Very High Speed Digital Subscriber Line 2 (Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı 2)" olan serviste, saniyede 4mb ile download yapılabilecek. Bu da yaklaşık 4 dakikada bir divx film indirmek demek oluyor.
İlk etapta 30 megabit hızla pazara sunulacak VDSL2'nin hızının 70 megabite kadar çıktığını açıklanırken, bu hizmetin pazara sunulacağı ilk anda 100 bin müşteriye ulaşmasını bekleniyor. Ocak 2008'de pazara sunacakları VDSL2 hızlı internet hizmetinin hızla 250 bin rakamına kadar ulaşacağı açıklandı.
VDSL teknolojisinin ilk zamanlarında uzun mesafelerde iletim hızı yüksek düşüşler gösteriyordu; fakat VDSL2 ile 1km mesafede bile iletim hızının 50Mbit’e kadar korunabildiği, ayrıca 1.5km üzerindeki mesafelerde de ADSL2+ ile aynı performansa sahip olacağı belirtiliyor.
Türk Telekom müşterileri ister kablolu ister kablosuz görüntülü telefon cihazlarından televizyona bağlanabilece. İstendiği zaman televizyon, internet, bilgisayar, DVD, VCD ve telefonu tek platformda televizyon ekranında sunan servis olan IPTV'nin de 2008 yılının ikinci çeyreğinde pazara sunulacak. Düzenleyen sky- - 11-10-2007 Saat 01:55 |
|
![]() |
|
AJAN ![]() Super Moderator ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-01-2007 Konum: İstanbul Status: Aktif DeÄŸil Points: 319 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AJAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
artık adsl devri sona erecek vdsl devri başlayacak inşallah fatura bakımındanda ucuz tarifesi olur
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |