![]() |
Güvenlik Duvariniz Ne Kadar Iyi Hemen Test Edelim Karnenizi Verelim Buyurun Içeri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
megabros ![]() Security Professional ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-06-2009 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 752 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı megabros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25-03-2011 Saat 11:20 |
Arkadaşlar herkes kullandığı antivirüs yazılımın iyi olup olamadığını bir nebze bilir şu virüsü yakaladı yakalamadı diye yada benim antivirüsüm seninkini döver diye forumdaki açılan konulardan öyle anlaşılıyor.
Ama güvenlik duvarınız ne haltlar yiyiyor belli değil belki ufak tefek bağlantıda uyarı veriyor şu program dışarıyla iletişime geçmek istiyor yada başka bir program bağlanmak istiyor gibi mesajlar alınca ya buda çok iyi güvenlik duvarı diyebiliriz Artık bunuda online test edebiliriz symantec şirketinin (norton) online bir test programı var yaptığı kısa bir testen sonra size bir rapor veriyor yeşil işaretler güvenli kırmızılar ise tehlikeli açık portları ,sarı ise önemli riskli portları belirtiyor ben bitdefender internet security ve norton security (kendi firması belki kıyak geçmiştir )test ettim%100 güvenli çıktı Yapacağınız şey güvenlik yazılımlarınızı açık tutmak aşağıdaki linke tıklamak
http://www.symantec.com/techsupp/hom...dex_virus.html KULLANIM 1- Run scan sekmesine tıkla 2- açılan pencereden next butonu tıklanacak 3- yine çıkan pencereden SECURİTY SCAN START Butonuna tıklayıp programın çalış masını bekliyoruz güvenlik duvarını çalıştırmak için bir yazılım active x indirme onayı vermemiz lisan sözleşmesinde next dememiz yeterli hepsi 2-3 dk.hallediliyor taramada yaklaşık 3-4 dk sürmekte sonra karneniz çıkıyor.. İsteyen arkadaşlar bu işlemden sonra online virüs taramasıda yapabilirler ama uzun sürüyor Burada; Hacker Exposure Check yazısı güvenliyse yeşil problemse kırmızı yanındaki show detail bölümüne tıklıyoruz oradan analiz sekmesine tıklayarak karne notları görünüyor ve problemlerin ne olduğu anlatılıyor (kaydırma çubuğunu kullanın) sonra yukarıdaki back tuşuyla ana menüye dönüp Windows Vulnerability Check , Trojan Horse Check bölümlerine aynı şekilde bakıyoruz Eğer güvenlik duvarınızın karnesi kötü çıkarsa symantec size norton internet security öneriyor o zaman sizde yok ben almayım sitede var diyebilirsiniz Saygılar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |