Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - SOSLAR ve SALÇALAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

SOSLAR ve SALÇALAR

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: SOSLAR ve SALÇALAR
    Gönderim Zamanı: 11-03-2006 Saat 02:13

 

BEŞAMEL SOS

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Bir küçük tencereye 2 kaşık yağ ile ¾ kahve fincanı Un konularak un hafifçe pembeleşinceye kadar (2 dakika kadar) kavrulur. Üzerine karıştırarak süt ve tuz ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Pişince üzerine rendelenmiş kaşar peynir ilave edilir.

Yemeklerde sos olarak kullanılır.   

35 gr Un (¾ kahve fincanı)

2 yemek kaşığı Yağ

1,5 bardak Süt

1 kahve fincanı Kaşar Peynir rendesi

Tuz

 

Afiyet olsun......

 

 

CEVİZLİ (ya da FINDIKLI) TARATOR

 

 

Malzemeler ; 4-6 kişi için

Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak, iyice karıştırılır ve yine ezilir. 

Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken, ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır. 

Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır. Koyu olursa içine bir parça su katılabilir.

100 gr Ceviz ya da Fındık İçi

2 dilim Ekmek İçi

2 kahve fincanı Zeytinyağ

1,5 kahve fincanı Sirke

2 diş Sarımsak

Tuz

Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır.

Afiyet olsun......

 

 

MAYONEZ

 

 

Malzemeler ;

Derin bir kaba 2 yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı tuz ve yarım kahve kaşığı un konulur ve bir kaşıkla bir müddet karıştırılarak, homojen bir kıvam elde edilir.

Bu yumurta sarısı karışımına ılık bir bardak zeytinyağ önce damla damla, sonra kaşık kaşık katılır ve bir kaşıkla hep aynı yöne çevrilerek yedirilmeye çalışılır. Katılan zeytinyağ yedirilmeden yeni yağ eklenmez aksi takdirde mayonez bozulur. 

Yağın tamamı verildikten sonra yine azar azar Limon suyu eklenir.  Mayonez yapılmış olunur.

2 adet Yumurta Sarısı

½ Limon

1 bardak Zeytinyağ

½ tatlı kaşığı Un

Hardal

Tuz, Karabiber

Mayonez Salata, Balık, Et, Tavuk ve Sebzelerle kullanılabilir.

Zeytinyağ ilavesi sırasında mayonez bozulursa, başka bir kaba 1 yemek kaşığı su konur ve karışım kaşık kaşık yedirilerek ve hep aynı yöne çevrilerek bu suya ilave edilir. Bu yolla tüm karışım öbür kaba alındığında Mayonez düzelir.

Afiyet olsun......

 

 

SOĞUK SPAGETTİ SOSU

 

 

Malzemeler ; 4-6 kişi için

Tüm malzemeleri mikserden geçirip, buzdolabında beklemeye bırakın. Servis yaparken spagettinizin üstüne önce bu sosu sonra da parmesan peynirini koyunuz. 

2 adet Domates

½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş Yeşil Biber

½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş Kuru Soğan

Maydanoz

½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş ve pişirilmiş Mantar

Kekik

Değişik tat arayanlara tavsiye ederiz. Aynı sos pişirilerek de kullanlabilir.

Afiyet olsun......



Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 16:44
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.226 Saniyede Yüklendi.