Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 40 yaşında beyin yavaşlamaya başlıyor !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

40 yaşında beyin yavaşlamaya başlıyor !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 40 yaşında beyin yavaşlamaya başlıyor !!!!
    Gönderim Zamanı: 13-11-2008 Saat 22:28
 
 
 
 
 
40 yaşında beyin ve vücut yavaşlamaya başlıyor. Bu önlenebilir mi?

Yaş ilerledikçe insanları yavaşlatan sadece ağrıyan eklemler değil; bundan beynimizde sorumlu. 40 yaşına gelindiğinde, beynin hareketi kontrol eden kısmı yavaşlamaya başlıyor.

Bir topu ne hızla fırlattığınız veya koşma hızınız beyin hücrelerinin kaslara gerekli komutları ne hızla ilettiğiyle yakından alakalı. Hızlı komut vermekse, beyin devrelerinin ne kadar iyi izole edildiğine bağlı. Time Dergisi'nde yer alan habere göre, beynin hızı sinir liflerinin etrafını kaplayan, "miyelin" denilen yağ tabakasıyla ilgili. Sinir lifinin etrafına sıkıca sarılan kalın, yoğun bir tabaka şeklindeki sağlıklı miyelin, beynin komut vermek için kullandığı elektrik sinyallerini çok hızlı bir şekilde iletilmesini sağlıyor.

Yapılan yeni bir araştırma sağlıklı kişiler de dahil olmak üzere, orta yaşlara gelindiğinde, beynin hareketi kontrol eden kısmında izolasyon kaybı başladığını ortaya koydu. Bu kişilerde miyelin tabakasında meydana gelen izolasyon nispetince yavaşlama görülüyor. California Üniversitesi nöroloji bölümünden Dr. George Bartzokis tarafından yürütülen araştırmada ortaya çıkan bulgular daha önce Alman bilimadamları tarafından öne sürülen "yaş ilerledikçe zarar gören miyelini tamir eden sistem zayıflıyor" savını destekler nitelikte.

Ancak bu beynin geri kalan kısımlarının da aynı şekilde etkilendiğini göstermiyor. Kavrama ve düşünmeyle ilgili fonksiyonları kontrol eden bölgelerdeki miyelinde, zayıflama çok daha ileri yaşlarda görülmeye başlanıyor.

Stres hormonlarının miyelin tabakasına zarar verebileceğini söyleyen Dr. Bartzokis, fiziksel ve zihinsel açıdan aktif olarak bu durumun önüne geçilebileceği görüşünde. İdmanlı bir zihnin miyelinde başlayan izolasyon kaybını daha erken fark edeceğini ve "tamir" hücrelerini harekete geçireceğini söylüyor.

Bu çalışmadaki asıl amaç, Alzheimer hastalığının getirisi olan hafıza kaybının önüne geçmek. Hafızanın yeniden inşası elektrik iletimiyle alakalı ve Dr. George Bartzokis daha önceki bir çalışmasında, Alzheimerla bağlantılı bir genin miyelin tamirini engelleyebileceğini keşfetmişti. Ama araştırmanın normal yaşlanma süreci hakkında da yeni bilgiler sunacağına inanılıyor.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.