Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Off-Topic > Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dünya'nın En Ünlü 10 Burnu
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Dünya'nın En Ünlü 10 Burnu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
halil.316 Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 09-10-2010
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 369
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı halil.316 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dünya'nın En Ünlü 10 Burnu
    Gönderim Zamanı: 02-02-2011 Saat 14:55
Dünya'nın En Ünlü 10 Burnu

1. Cyrano De Bergerac (1619-1955)

Hercule-Savinien de Cyrano de Bergerac (6 Mart, 1619 – 28 Temmuz, 1655) Paris doğumlu Fransız oyun yazarı ve düellocu.
Aynı zamanda yetenekli bir asker ve şair olan Bergerac’ın askerliği babadan gelmektedir, zira babası Solomon Bergerac orduda albaydı. Bir “libertin”dir yani kiliseyle kralın sanat üzerinde uyguladıkları mutlak monarşiyi (akademiler) reddeder. Hatta bu yüzden kralın casusları tarafından düzenlenen bir suikasta kurban gitmiştir. Bugün çoğunlukla hayat hikâyesinden uyarlanarak yazılmış sanat eserleri ve bu eserlerdeki kurgusal karakterle anılmaktadır. Özellikle Edmond Rostand tarafından yazılmış ve aynı ismi taşıyan Cyrano de Bergerac adlı oyun çok ünlenmiştir. Kurgusal karakterlerde genellikle çok büyük bir burna sahip olmakla karakterize edilmiştir.

2. Kate Elder-Fisher (Big Nose Kate)

ABD’li genelev sahibi Elder, Vahşi Batı’da koca burnuyla ünlüydü ve ‘Büyük Burunlu Kate’ olarak adlandırılıyordu.

3. Duke-Wellington
‘Demirden Dük’ olarak anılan İngiliz subay ve devlet adamı Wellington Dükü, askerleri ‘meraklı yaşlı’ olarak adlandırıyordu. Çok çıkık ve belirgin bir burnu vardı. Savaşta bir gün parolayı unuttuğu ancak erin onu burnundan tanıdığı ve vurmadığı rivayet edilir.
4. Josef Myslivecek (Çek besteci, 1737-81)
Bohem lakaplı Çek besteci, Armida ve İl Bellerofonte isimli operalarıyla tanınıyor Söylentiye göre, kocaman burnunu bir hastalık yüzünden aldırmak zorunda kalmış Ancak bu ameliyat kariyerinin sonu olmuş ve yoksulluktan ölmüştür

5. I. Rudolf of Hapsburg (1218-1291)

RUDOLF VON HABSBURG (Laxenburg. 1858-Mayerling 1889), Avusturya arşidükü, Franz Joseph I ile imparatoriçe Elisabeth’in tek oğlu.

Babasının güttüğü siyasetin tersine, liberal görüşlü ve kiliseye karşıydı. Genç barones Mary Vetsera ile ilişkisi acı bir şekilde sonuçlandı: iki sevgili Mayerling av köşkünde ölü bulundu. Resmî soruştur­maların son derece gizli tutulması, birlikte intihar ettikleri yolunda hayal ürünü yo­rumlara yol açtı; «Mayerling esrarı» edebi­yatçılar tarafından uzun süre işlendi. Ru­dolf’un belçika prensesi Stephanie ile ev­liliğinden (1883) bir kızı doğmuştu, ölümü üzerine Avusturya-Macaristan imparatorlu­ğuna amcasının oğlu Ferdinand vâris oldu.
6. Matthew Parker (1504-1575)
İngiliz rahip Parker, Kraliçe I. Elizabeth döneminde başpiskoposluk yapıyordu ve siyasete çok karıştığı için de düşmanları onu ‘her şeye burnunu sokan kişi’ olarak adlandırıyordu.
7. Mehmet Özyürek
ünyanın uzun burun şampiyonu Özyürek, iki kez üst üste en uzun burunlu seçildi. Rize’li Özyürek’in burnunun uzunluğu 9 cm. 1997 ve 2000 yıllarında iki kez ‘burun şampiyonu’ oldu.
8. Michelangelo
Heykeltraş, ressam, mimar ve şair olan Michelangelo’ya floransalılar “dört ruhlu dev” adını vermişlerdir. Başkasında zor bulunan özellikleri taşıyan Michelangelo aynı zamanda sanatçı ve vatandaş, yaratıcı ve humanisttir. 90 yıl yaşamış ve memleketinin trajik çelişmesini izlemiştir. Bu gelişmeler sanatçının eserlerini de etkilemiştir. İtalya Rönesans’ın humanizm ve gerçekliliğine sadık kalan sanatçı son yıllarında yaptığı eserlerde büyük çöküş belirtileri de görülmektedir.
9. Thomas Wedders
1700′lü yıllarda yaşayan İngiliz sirk çalışanı Thomas Wedders dünyanın en uzun burunlu insanı olduğu biliniyor. Efsaneye göre Wedders’ın burnu 19 santimetre…
10. Tycho-Brahe
Danimarkalı astronomi bilgini ve matematikçi. Teleskopun bulunmasından önce en sistematik ve kusursuz gök gözlemcisi olarak tanındı. Kuyruklu yıldızların dünyanın atmosferine asılmış cisimler olmayıp, uzaklardan geldiğini ileri sürerek, Ariston’un kuramına karşı çıktı. Fakat güneş sistemi kavramını yine de kabul edemedi. Dünyanın hâlâ merkezde olduğunu, güneş ve ayın da onun çevresinde döndüklerini, diğer gezegenlerin ise güneşin çevresinde turladıklar, görüşünde Israr etti. Öğrencisi Kepler’in yardımıyla gezegenlerin hareketiyle ilgili üç yasayı belirledi. 1576′da Frederic 2, kendisine Uraniborg gözlemevini kurması için Hven adasını verdi. O çağın en gelişmiş aletleri buraya yerleştirildi.



Düzenleyen halil.316 - 08-02-2011 Saat 19:33
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.266 Saniyede Yüklendi.