gOS: Karşınızda "iyi işletim sistemi" |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
S3Z3R
Moderator Kayıt Tarihi: 31-03-2007 Status: Aktif Değil Points: 820 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı S3Z3R
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27-08-2008 Saat 16:51 |
gOS: Karşınızda "iyi işletim sistemi"MacOS'a benziyor, Linux tabanlı, basit ve ücretsiz... İşte karşınızda "İyi İşletim Sistemi" gOS. Karşımızda Mac OS X gibi görünen, bedava bir Linux işletim sistemi var. "İyi işletim sistemi - good OS" anlamına gelen gOS'un yeni beta sürümü geçtiğimiz günlerde kullanıcıların deneyimine sunuldu. İlk kez geçen sene karşımıza çıkan gOS, Linux'u dev Amerikan şirketi WalMart'a sokmasıyla ses getirmişti. Tabi bilmeyen birisi için gOS hiç de Linux'a benzemiyor. Asus'un EeePC'lerle birlikte verdiği Xandros dağıtımı gibi gOSX de açık kaynak ve tamamen özelleştirilebilir olduğunu kullanıcının gözüne sokmadan sadece işini yapıyor. gOS'un tek amacı herkesin kullanabileceği hafif ve internete yönelik bir işletim sistemi olmak. Saatlerce konfigürasyon dosyalarıyla oynamayı seven Linux'çular için gOS büyük bir hayal kırıklığı olabilir. gOS usta Linux kullanıcılarına hitap etmiyor. gOS'un hitap ettiği kitle, e-postalarını kontrol edip internette sörf yapmak isteyen bilgisayardan pek anlamayan kullanıcılar. Kaynak Düzenleyen OSCAR - 01-09-2008 Saat 11:42 |
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |