Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Osmanlı İrmik Tatlısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Osmanlı İrmik Tatlısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Osmanlı İrmik Tatlısı
    Gönderim Zamanı: 12-11-2006 Saat 13:51
3 adet yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2,5 su bardağı irmik
• Yarım su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4,5 su bardağı su

   Hazırlanışı:


Yumurtalar şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. İçerisine yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsiye yayılır. fırında’ da ilk 10 dakika 4. kademede daha sonra 3. kademede ortalama 35-40 dakika pişirilir.

Şerbeti için 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su  tencerede kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Şerbet ılık olarak ılık tatlının üzerine dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

 
no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.240 Saniyede Yüklendi.