Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kadayıf Dolması
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kadayıf Dolması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kadayıf Dolması
    Gönderim Zamanı: 18-09-2008 Saat 13:56
 
Kadayıf dolması
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

  • 250 gr tel kadayıf
  • 200 gr çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için bol sıvıyağ
  • 200 gr taze kaymak
    Şerbet için:
  • 2.5 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı:
    * Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.

    * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.

    * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Arzuya göre kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz.

                                                                               ''Afiyet Olsun''

  • Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
    Yukarı Dön
     Yanıt Yaz Yanıt Yaz

    Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



    Bu Sayfa 0.254 Saniyede Yüklendi.