Baklava |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
manolya
Üye Kayıt Tarihi: 12-11-2008 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 106 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı manolya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12-11-2008 Saat 17:21 |
Malzemeler; 500 gr. baklavalık yufka 300 gr. çekilmiş ceviz 2 kaşık toz antep fıstığı 150 gr. tereyağ 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Yapılışı: Yufkaları ikiye ayırın. Yarısını tezgaha serip 8 cm. karelik parçalara bölün. Her kareye bir talı kaşığı iç ceviz koyup muska şeklinde kapatın. Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip tatlının heryerine değecek şekilde üzerlerine gezdirin. 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlı soğuyunca üzerine dökün ve antep fıstığı ile süsleyin. Not: Şerbet ve tatlı kesinlikle soğuk olmalı.Şerbetin tatlıların üzerine çıkmamasına dikkat etmelisiniz. ''Afiyet Olsun''
|
|
Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır |
|
CASPER
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 21-03-2006 Konum: Turkey Status: Aktif DeÄŸil Points: 527 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı CASPER
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
teşekkürler manolya
|
|
|
|
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
waw süper bu konuya alkış
|
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |