Phreaking & Security ! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
megabros
Security Professional Kayıt Tarihi: 08-06-2009 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 752 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı megabros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08-06-2009 Saat 14:32 |
Diğer yazımda daha çok mantık yürüterek AI ( Yapay Zeka )’nın ölçütlerinde basit bir sosyal mühendislik hikayesi belirtilmekteydi. fakat genel kısmı değilde % 50 lik kısmı diyebilirim bunda ise bir şirketiniz varsa örn : Telekomünikasyon şirketi gibi * Haberleşme sistemleriniz güvenliğini nasıl sağlarsınız ? gibi beyin fırtınasına eşdeğer konuları işliycez.. * 1.Haberleşme sistemleriniz güvenliğini nasıl sağlarsınız ? – öncelikle şunu belirtmek isterim ki ; haberleşme sistemlerimizi aklımıza geldiğince gözden geçirir isek. - Vazçgeçilmez Telefonumuz bizim işliyeceğimiz konu/konular Telefon , VoIP System Building , Uydu Haberleşmesi ve Hücresel Haberleşme + Telefonlar : biliyoruz ki basit sistemler anolog yada dijital sistemler GSM ile alakası olmadığı için bizim işleyeceğimiz telefonlar ahize türleridir. ev , işyerleri etc. etc. bu yüzden ilk önce şunu söylüyebilirim ki eskiden 198x yıllarında örn : 1 tuşuna 10 kere bastığınızda basit şebeke frekansları karışırdı yada ancesory sistemler olan sokak külübüleri OEM Bantlar ve EMC. 3M, gibi bant türleri ile değiştirilerek bedava konuşulabilinmekteydi. bunlar ise mazi oldular şimdi ise dijital sistemler hyperler sayesinde kontrol edildiği için bu imkansız durumda bunu ise AI yapmaktadır. peki AI nasıl korunabilir bilgisayar sistemleri duyguları olmayan devamlı durmadan kullanılan insan kontrol’ü altında olan aciz makinelerdir çünkü bunları üretende bizzat insanoğludur. Main sistemlerin anladığı dil ise Binary So. dur ( 2 li taban ) makine dili diğer adı ile elektronik dilidir. bütün elektronik cihazların çalışması bu prensiptedir. bu sebepten dolayı örn : hex ile 0×31 = 1 sayısı gibi bunları derliyerek elektronik sistemleri karıştırabilirsiniz elbetteki 0x.. vs. ile değil birleştirerek sonuç ise oluşturulan , tasarlanan elektronik cihazlarının onu yapan insan oğlu tarafından remote olarak kontrol altına alınması ve buna insanlarımızın şaşırmasıdır :) kardeşim onu icat eden sensin zaten. telefon buluşu Alexander Graham Bell tarafından gerçekleştirilmiş ilk zamanlar 1,5 luk bakır kablolardı şimdi se gelişmiş teknoloji ile fiber bağlantılar ve yer altından geçmeye başladı. peki bu ağ kernel nasıl korunur fiberoptik bağlantıların matematik ile doğru orantısı sonucunda geniş bilgiler ile birkaç çözüm ile kontrol altına alındığı görünmüştür. örn : bir formül
Burda ; A; dB/Km olarak fiberoptik kablonun zayıflatmasıdır. bir çözüm yapalım umarım problemi becerebilmişimdir :) kendim örnek yapıyım dedim Soru ve Çözüm
peki bu bizim ne işimize yaracak der iseniz. bu sayede dB/KM Bölümleri her firmaya vermemelisiniz. bu güvenlik önlemi çok önemlidir. bu bilgiler alınır ise PIC ile kontrol altına alınması içten değil bu sayede internet göbeğine bilnlerce saldırı gerçekleşir. Fiber Optik bağlantı önlemlerini anlattıktan sonra kişisel korunma yolları arayan her numarayı acmayınız evden , işten (ama işten her zaman açmalısınız) eğer telefonunuzun bağlantı noktalarındaki gramajları biliniyor ise o zaman ufak bir devre ile çevrede bulunan semtex , c4 türü patlayıcılar karşı taraftan devreye geçebilir. zor bir iştir. fakat eğer dünya için değerli bir insansanız binlerce düşmanınız olacaktır. son olarak alınan numara (eğer noyu görebiliyor iseniz) aramız ve sesinizi dinlemiş ise direk savcılıktan bu numaranın dinlenmesini talep ediniz. *** VoIP System building : biliyoruz ki bedava pbx sistem’i olarak bilinir dev şirketler tasarruf (%60) yaralanmak için VoIP : Internet ve Intranetlerin gelişerek yaygınlaşmasıyla birlikte, ses iletişiminin paketlenerek, analog teknolojilere göre daha avantajlı olan IP ağları üzerinden transferi son derece cazip ve ekonomik gözükmektedir. amacı budur. gelelim güvenlik konusunda alıcağınız US quantum olmasına özen gösteriniz. 2 ağ arasındaki router sistem’i en iyi o donanım koruyabilir. diğer önlemler ise bedava telefon sistem’i ile aranan , arayan şahısların günlül iframe olarak listeleri. ve bunların 3,4 kişilik bir grup’a inceletilmesi. diğer yönden uygulacağınız bir güvenlik önlemi bulunmaktadır. olmadı sistem’in fişini çekin. *** Uydu Haberleşmesi ve Hücresel Haberleşme Korunma Yolları : Derin , etkileyici , fazlası ile detaylı bir konu biliyoruz ki uydu vs. gibi sistemler ülkemizde gelişmiş durumda bu hususta kullanan şriketlerin listesini verme isteği duymuyorum. Tanım : Haberleşme alanında dünyanın farklı bölgelerinin kapsanması ancak uydu aracılığı Resim
Resim için devletimize teşekürler. hatırlı bir dostuma çizdirmiş bulunmaktayım bazı üniversiteerin ders açıklamlarında yer almaktadır… o yüzden üstüne adımı yazmak istemiyorum kul hakkıdır. evet devam edelim. Uydu Haberleşmesinde Kullanılan Frekans Bantları ile ilgili bu bilgilerin herhangi bir insan’ın eline geçmesi ama o uydunun haberleşme sistemlerinin inanılmaz bir kozdur bu Hz sistemleri değiştirimek 600.000 $ dolar olarak bilinmektedir… örn : bir uydu frekans hizmeti veren bilgilerin halk’a açık olduğu zannedilen xx uydusunun frekans band.s
bu bilgilerin bir sorun yaratacağını sanmıyorum zaten birkaç firmada bu değerler fixtir. ama sadece ülkemizde bilinirler bazı TÜRK Firmaları bu bilgileri zamanında bazı BT uzmanlarına kaptırdılar ama bilgileri elde eden şahıslar hiç bir halt yiyemediler :) iyikide sonuç alamadılar peki bu değerler ne anlam ifade ediyor. PIC Programlama veri tanımlarken örn : resim olarak yayınlıyacağım aslında veri tanımlama ile alakası yok sadece PIC’in nasıl bir kod yapısı olduğu görün diye. kendi ders kitap’ımdan aldığım giriş kod hücresi
yani bunda tek amacınız uygu frekans .K*hz numaralarını kaptırmamanızdır. *** Son Olarak Telefon İletişim ve Anahtarlama Sistemlerine engel olma ile bitiriyorm yazımı. ilk önce telefon’un ve haberleşmenni tanımı Tanım : İnsanlık tarihinin başlaması ile birlikte insanlar birbirleriyle sözlerle ve telgrafın bulunuşu : Elektriğin keşfi ile uzaktan haberleşmede kullanılması yeni bir çığır örn : ufak internetten edindiğim bir şema
gelelim korunma yollarına bildiğimiz kriptoğrafi ile hiçbir ilgisi yoktur telefon sinyalleri sayesinde bir takım devreleri karıştırarak örn : telefon Çevirmenin izlenimi ve çalması otomatik outpulseları dahil eden ve oto yani zeka + frekans korsanlığı üst seviyede olmalıdır. alınan sonuç ise zeka ile yaklaşırken kurnaz olmaz korsanlıkta ise gelen dial sesleri osilaskoplar ile kontrol edip kişinin yerini belirlemek hepsi bu. Not : K.bakmayın gene üstü kapalı konuştum ama detaylı bilgi veremiyorum ————————————————————— Phreaking & Security 3 ile karşınızdayım .. kusura bakmasın kimse 2.’den sonra baya bir bekledik bu konuda düşünüyorum ki ; aslında ne tarz konu anlatacağıma tam karar veremedim .. o yüzden geçen 2. konuda işlediğimiz konular : Telefon , VoIP System Building , Uydu Haberleşmesi ve Hücresel Haberleşme ” Fiberoptik Haberleşmesi , Antenler ve Mikrodalga teknolojisi , Sayısal Haberleşme “ bunların güvenliğini anlatmak ile yükümlüyüm .. aslında bütün yazılarımız böyle bunlar hayal gücü ürünleridir doğru ama sonuç alınmamış hiç bir çalışma sizlere yansıltılmadı henüz .. bunada geçmişte kalan 2 yazımda özen gösterdim konuya başlamadan önce bundan sonra bana şu alanda güvenlik konusunu anlatırmısın örn : frekans korsanlığı gibi. Tarz istekler gelirse daha faydalı olur düşüncesindeyim .. *** Bismillah ; Fiber Optikte haberleşme nası olur ? , bu tarz fazla güncel olmayan haberleşme sisteminde bir bug olması neler’e yol açar ? FB hakkında bugün bunları işliyeceğiz .. bunların hepsi teorik konular olarak bilinir zaten bilmekteyiz ki ; Fiberlerde ışık teknolojisine eş değerdir bir karşılaştırma yapalım *** Işık Dalgası : çok yüksek frekanslı bir elektromagnetik sinyaldir. Işık Dalga Sistemleri (Fiber optik) Teknolojisi : Işık dalga sistemlerinde ışık frekansındaki elektromagnetik dalgalar fiberoptik kablo Optik Spektrumda fiberoptik haberleşmesinin yeri : Optik spektrumda F/O haberleşme aralığı {1,6 μm-0.6μm} dalga boyları arasındadır olarak üniversiteler ve birimler konu vermekte ; bildiklerim dahilinde Optik spektrumda fiberlerin haberleşmesinin yeri hakkında bir tablo elime geçti ..
bu tabloda Frekans ve Dalga grup boyları yer almakta .. peki aranızdan biri sormuyacaktım ee Phreaker bu bizim ne işimize yarıyacak El-Cevab : biliyoruz ki ; galakside X , Y koordinatları vardır .. fakat bunlar pek alakası yok sinyal veriyorum (: * ileride o konuyuda ele alıcaz inşAllah şehir şebekesi ne kadar : 50 Hz. ama bu Türkiyede Böyle abd’de ise 100 Hz. olarak bilinmekte yani bu demektir ki ; tek tuşla bütün Türkiyenin Elektrik ağlarını bitirebilirsiniz .. ama abd’de teknolojisine bunu yapamazsınız .. çünkü entegrasyonn sistemleri çok iyidir Elime bir grafik geçti (: – Türkiyenin Elektrik sistemlerini saniyede ne kadar veri alıp verdiğine dair .. haberleşmedeki yeri çok fazla bu demektir ki ; elektriği % 20 zam yapan devletimizin normalde gelecek 50 Yıl elektrik sıkıntısı olmayacak anlamına gelir (: ne bu acele – bize düşmez ama orada görür iseniz Hz. kavramı bile yok Grafik 1 :
*** bu dalgaları nasıl hesapladığımıza dair .. kendim soru yazamadım bu sefer (:)
eline bırakmayınız .. şimdi ben üst taraftaki elektrik sinyal , tasarruf – grafiğini yayınladım kim bunu kullanabilir ? Yeni başlığımıza geçelim ; temel kavramlar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum .. TRANSMİSYON (İLETİM )HATLARI Elektromagnetik enerjiyi almakta ya da göndermekte kullanılan hatlara transmisyon İletim hatları 2’ ye ayrılır. 1. Dengeli (Balanced) hat: 2. Dengesiz (Unbalanced) hat bazı konularda ezberimde olmadığı için yada pratikte alıntı yapabiliyorum zaten grafiklerde eğer üzerinde ” Phreaker ” yazmıyor ise biliniz ki ; bana ait değildir .. *** Elektronik ile ilginenler bilirler ki ; bunların ( ZO ) su yani bir devre , birim elemanın karakteristik empedansı .. Sonsuz uzunlukta kabul edilen bir hattın başından ölçülen empedans değerine Çalışma frekansı 100 MHz’ den küçük ise yaklaşık herhangi bir karakteristik empedansı ; Cevap 1
Çalışma frekansı 100 MHz’ den büyük ise yaklaşık herhangi bir karakteristik empedansı ; Cevap 2
olarak bilinmektedir .. *** kablo çeşitleri vardır . bakır , Koaxiyel vs. gibi bizim küçük devrelerde kullandığımız ya çok damarlı yada 1.5 luk bakır kablo olur .. Grafik 2 :
üstteki grafikte ; D: Dış örgü çapı (inch)
üstteki Empadans uygunlaştırma tanımı alıntıdır ..
*** güvenlik kısmına gelir isen antenler hakkında detaylı bilgiler vermedim o antenleri var eden kablo iç yapısından bahsettim.. benden size bir öneri ve uydu tamir eden şahıs’a başvurmayın çünkü kişi bir PIC , asm uzmanı ise kullandığınız materyallerin entegrasyon sistemini kodluyarak sistem’i zombie gibi kullanır benden size söylemesi :) şimdi ise Son olarak ; konularının anlaşılmasını sağlamak için öncelikle ele almak istedim .. • Bit 0 ya da 1 bilgisine bit denir. • BPS (Bit Per Second) Seri iletimde saniyede iletilen bit sayısına BPS denir.Saniyede iletilen
bir soru buldum daha doğrusu edindim ; Cevap 3 :
başka bir problem ile devam edelim ;
Sembol ya da sinyal elemanına baud denir.Bir sinyal elemanı 1 den ÖRNEK: 8 farklı seviye durumunu kodlamak için 3 bite ihtiyaç vardır . • Baud Rate ÖRNEK: Bir data iletim hattının iletim hızı 4800 baud olsun .Bu iletim Düzenleyen megabros - 08-06-2009 Saat 14:32 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |