Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - ET YEMEKLERİ, KEBABLAR, KÖFTELER
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

ET YEMEKLERİ, KEBABLAR, KÖFTELER

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ET YEMEKLERİ, KEBABLAR, KÖFTELER
    Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:50

MANTARLI ET SOTE

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun, içine kuş başı etleri atın. Suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğumuz etin üzerine rendelenmiş domates veya 1 kaşık salçayı dökün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Kavrulan etlerin üzerine atın. 1 su bardağı su, tuz ve diğer baharatları ilave edip karıştırın. Tencerin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

500 gr Kuşbaşı Et,

300 gr Mantar

2 adet Domates

1 adet Soğan

2 adet Sivri Biber

Margarin

Tuz, Kara Biber, Kekik, Nane, Pul Biber

 

Afiyet olsun......

 

 



Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:51
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:51

ORMAN KEBABI

 

 

Malzemeler ; 6 kişi için

Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur. 

Üzerine su ilave edilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur. 

Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir.

½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu Eti

200 gr İç Bezelye

2 adet Patates

2 adet Havuç

2 yemek kaşığı Yağ

1 adet Kuru Soğan

1,5 bardak Su

Tuz, Karabiber, Kekik

Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir.

Afiyet olsun......

 

 

PAÇA HAŞLAMASI

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış olamlıdır.

Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat kaynatılır.

Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında suyu ve limon parçası ile servis yapılır. 

12 adet Koyun Paçası

8 bardak Su

2 adet Limon

2 diş Sarımsak

yeterince Tuz

 

Afiyet olsun......

 

 

FIRINDA PATLICANLI KÖFTE

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın.

Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin. Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin. Hafifçe rengi dönmüş patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın. Üzerine hazırladığınız köfteleri dizin.

Domatesleri biberleri ve sarmısakları zevkinize göre köftelerin üstüne yerleştirin.Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp gezdirin.bir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde serpiştirin.

200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.

3 tane Patlıcan

400 gr. Kıyma

2 dilim Ekmek İçi,

1 adet Kuru Soğan

6-7 diş sarımsak

2 adet Domates

2 adet sivribiber

1 çay bardağı Sıvı Yağ

1 tatlı kaşığı salça

1 yemek kaşığı Tereyağ

1 çay bardağı Su

Tuz, Kara Biber, Kimyon

Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun......

 

 

SALÇALI KÖFTE

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılıp yoğrulur. Uzun ve Yassı, parmak köfteler yapılır.

Bu köfteler yağda renkleri hafifçe dönecek kadar kızartılır. 

Ayrı bir yerde 1 kaşık yağ ile küçük küçük doğranmış domatesler ya da salça hafifçe öldürülür. Sonra buna 2 bardak su katılır ve az kızartılmış köfteler eklenir. 5-10 dakika kaynatılır. 

½ Kg Az Yağlı Dana Kıyması

1 adet Kuru Soğan

1 adet Yumurta

2 adet Domates ya da ½ yemek kaşığı Domates Salçası

2 dilim bayat ekmek içi

1 yemek kaşığı Yağ

2 bardak Su

5-10 sap Maydanoz

Tuz, Karabiber

Arzu edilirse son kaynatma sırasında suyun içine haşlanmış patates, biber, bezelye, havuç gibi sebzeler de ilave edilebilir.

Afiyet olsun......

 

“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:52

SEBZELİ İNCİK

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Tencereye etlerle beraber yağı, sivribiberi, sarmısağı koyarak üzerini geçeçek kadar su ilavesiyle pişirin.

Diğer tarafta yıkanmış ve kuşbaşı doğranmış havuç, kereviz, kabak ve arpacık soğanı hazırlayın. Etler pişmek üzere iken hazırlanmış çiğ sebzeleri ekleyin. En sonra da kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domatesi koyun. Tuz ve karabiber ilave edip sebzeler ve et iyice yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

200 gr'lık 4 parça Incik

½ kg Arpacık Soğan

2 adet Havuç

3 adet Sivri Biber

2 adet Kereviz

2 adet Kabak

½ Kg Domates

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı Yağ

Tuz, Kara Biber

Sıcak Sıcak Servis yapınız..

Afiyet olsun......

 

 

SEBZELİ KUZU HAŞLAMA

 

 

Malzemeler ; 6 kişi için

İri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye koyun.

Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün, değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine ekleyin. Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave edin.

Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun. Buhar çıktıktan sonra 25-30 dakika pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarmısakları karıştırın.

Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis yapın.

1 Kg dilimlenmiş Kuzu Budu

1 adet Kuru Soğan

6 adet Patates

3 adet Havuç

3 adet Sivri Biber

5-6 diş Sarımsak

Tuz, Kara Biber

Dilerseniz kereviz ve limon suyu ekleyebilirsiniz.
Eğer suyundan artarsa biraz un ve yumurta ile terbiye yaparak nefis
bir çorba da elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun......

 

 

SEBZELİ ŞİNİTZEL

 

    

Malzemeler ; 4 kişi için

Sebzeleri 10-15 cm. boyunda kalın çubuklar halinde doğrayınız.

Şinitzellerin üzerine ½ yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Herbirinin üstüne kişniş, karabiber, köri ve peynir serpin.

Şinitzellerin geniş tarafına, etten 2-3 cm dışarıda kalacak şekilde parmak sebzelerden 2 şer adet taze soğan ve bir sap maydanoz koyup sıkıca sarın.

Açılmaması için kürdanla tutturun. Kalan yağı fırın kabına sürün.

Ruloları kaba sırayla dizip, her taraflarının iyice yağlanması için hafifçe sallayın.

Sebzeli Şinitzellerinizi 200°C'a ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

1 paket Şinitzel

6 yemek kaşığı Zeytinyağ

6 yemek kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

1 adet Havuç

1 adet Patates

1 adet Kabak (Taze Fasulye ya da Pırasa da olabilir)

6 adet Taze Soğan

1 sap Maydonoz

Tuz, Karabiber, Kişniş, Köri

Mercimekli Pilav ile Sıcak Servis yapılırsa çok şık olur.

Afiyet olsun......

 

 

SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Su ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin. 15-20 dakika pişirin.

700 gr sığır eti

500 gr domates

250 gr kuru soğan,

Zeytinyağ

3 diş Sarımsak

Salça

Maydanoz

Su

Tuz, Kara Biber, Kekik

Üzerini Maydanozla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun......

 

 

SEFTALİ KÖFTESİ

 

    

Malzemeler ; 4 kişi için

Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharatta ekliyebilirsiniz.

Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½  ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın.

Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte yada fırında kurutmadan pişirin.

1 Kg orta yağlı Koyun Kıyması

1 dilim Bayat Ekmek

2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan

1 Kuzu Ciğeri Gömleği

½ demet Maydanoz

Tuz, Karabiber

 

Afiyet olsun......

 

 

TALAŞ BÖREĞİ

 

 

Malzemeler ; 6 kişi için

Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur. Üstüne çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye kadar kavrulur.

Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapağı kapatılmış olarak etler iyice pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapağı açılarak üzerine tuz, maydanoz, karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur. üzerine nemli bir bez örtülerek onbeş dakika dinlendirilir.

Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Herbir parça merdane ile açılır, üzerine yağ sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde uçlarından çekerek, hazır yufka ıncelıgıne kadar açılır. Ortalarına içler eşit miktarda konularak, bohça gibi dört tarafından dürülerek, yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır ve kesilerek servis yapılır.

4 Bardak Un

5 yemek kaşığı Yağ

1 fincan Zeytinyağı

½ bardak Su

Yeterince Tuz

TALAŞ İÇİN GEREKENLER

½ kg Kuşbaşı Koyun Eti

2 adet Kuru Soğan

1 yemek kaşığı Yağ

1 adet büyükçe Domates

½ kaşık Salça

1 bardak Su

1 Yumurta Sarısı

Maydonoz

Tuz, Karabiber, Kekik

Sıcakken servis yapınız

Afiyet olsun......

 

 

TERBİYELİ KÖFTE

 

 

Malzemeler ; 4 kişi için

Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur.

15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2 yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Bu kıymadan küçük parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve yuvarlak küçük köfteler yapılır.

İsteğe göre ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır. Tava sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır. (Bazı hanımlar kızartma yapmazlar, bu nedenle isterseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz.)

Bir tencerede 1 kaşık margarin içinde 1 fincan un hafifçe kavrulur. Üzerine su katılır. Kaynayınca köfteler eklenir. Onbeş dakika kadar kaynatılır.

AYrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu çırpılır. Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması için, kaynamakta olan sudan hafif hafif 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır. Daha sonra bu karışımda köftelerin üzerine eklenir. Karıştırılır ve ateşten indirilir.

½ kg Köftelik Kıyma,

1 avuç Pirinç,

1 Kuru Soğan,

1 tutam Maydanoz

1 yemek kaşığı yağ

1 limon

2 adet yumurta

1 kahve fincanı Un

1,5 su bardağı Su

Kızartmak için 1 Kaşık Sıvı Yağ

Tuz, Kara Biber

Bu yemek Ekşili Köfte olarak da bilinir

Afiyet olsun......

 
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.241 Saniyede Yüklendi.