Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bahçıvan Çorbası
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bahçıvan Çorbası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bahçıvan Çorbası
    Gönderim Zamanı: 13-11-2006 Saat 07:06
Malzemeler:
Koyun eti (kemiksiz) - - 125 gram
Soğan 1 küçük boy 50 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Su (sıcak) 6 su bardağı 1200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Lahana 1-2 yaprak 50 gram
Pırasa 1/2 küçük boy 50 gram
Kereviz 1/2 küçük boy 100 gram
Havuç 1 küçük boy 30 gram
Erişte 1/2 çay bardağı 30 gram
Bulgur 1/4 çay bardağı 20 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Yapılışı:
Eti 1 santimetreküp irilikte doğra. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Et, soğan ve yağı tencereye koy, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin, 20-25 dakika pişir. Salçayı ekle, karıştır, suyu ve tuzu koy, et yumuşayana değin pişirmeye devam et. Diğer sebzeleri yıka, pırasayı ayıkla, kereviz ve havucu soy, hepsini özelliklerine göre, yarım santimetreküp irilikte, küçük küçük doğra veya yarım santimetre kalınlığında kıy, erişte ve bulgurlarla birlikte kaynayan karışıma ekle, 30-35 dakika daha pişir, kara biber serp.  
no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.223 Saniyede Yüklendi.