Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Tereyağlı Karides
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Tereyağlı Karides

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tereyağlı Karides
    Gönderim Zamanı: 27-11-2010 Saat 18:31
 
 
 
 
 
Malzemeler,

1 kilo temizlenmiş karides

2 yemek kaşığı tereyağı

2 diş temizlenmiş sarımsak

3 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz

Su

Lavaş ekmeği

Sosu için,

2 adet olgunlaşmış avokado

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

 
 
 
Hazırlanışı;
 
 
Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin.

Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynayan suya karidesleri ekleyin.

Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın.

Sürenin sonunda karidesleri süzün.

Tavaya tereyağını alıp eritin.

Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin.

Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın.

Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın.

Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin.

Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin.

Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın.

                                                                   ''Afiyet olsun''

Not;

Kalabalık arkadaş toplantılarında nefis atıştırmalıklar ikram etmek istiyorsanız; tereyağlı karides tarifini deneyebilirsiniz. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan karides; ara sıcak olarak da tercih edilebilir.


Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.447 Saniyede Yüklendi.