Sebzeli Tavuk |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 06-10-2008 Saat 17:31 |
Malzemeler;
- 4 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) - 2 çay bardağı zeytinyağı - 2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış) - 2 orta boy havuç (kabukları kazınıp halka halinde doğranmış) - 3 orta boy patates (soyulup küp kesilmiş) - 1 yemek kaşığı dolusu un - 1,5 su bardağı su (ya da tavuk suyu - isterseniz tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz) - Tuz, karabiber Yapılışı; - Soğanı zeytinyağında kavurun, 1 yemek kaşığı unu ekleyip hızlıca karıştırın. - Patates ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Bir süre kavurduktan sonra tavukları da ekleyerek beyazlaşana kadar kavurun. - Tavuklar beyazlaşınca suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine karabiber, kekik ya da fesleğen serpebilirsiniz. ''Afiyet Olsun''
|
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |