Acı Biberli Domates Turşusu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 24-09-2008 Saat 17:21 |
Malzemeler: 4 kilo ufak açık yeşil acı biber 2 kilo domates (salçalık) 2 su bardağı sirke 30 diş sarımsak 12 çorba kaşığı kaya tuzu Maydanoz veya dereotu NOT:Malzemeleri isterseniz ihtiyaca göre orantılı bir şekilde azaltabilirsiniz.
Yapılışı: Domatesleri geniş bir kabın içinde rendeleyin. Biberlerin sapını kesin. Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz. Serin bir yerde muhafaza edin. ''Afiyet Olsun''
|
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |