Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Soykırım yasası' büyük bir aptallıktı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Soykırım yasası' büyük bir aptallıktı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Status: Aktif DeÄŸil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı darklevelone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Soykırım yasası' büyük bir aptallıktı
    Gönderim Zamanı: 26-10-2006 Saat 00:06
'
Şeytan Ayetleri’nin yazarı, "Fransa’nın Ermeni soykırımı yasa teklifi gülünç olduğu kadar büyük bir aptallık" dedi.

Viyana’da İtalyan Gazetesi Corriere della Sera’nın sorularını yanıtlayan Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi,  Şeytan Ayetleri’nin yazarı, yasa teklifinin onaylanmayıp, hatadan dönüleceğine inandığını da söyledi.

ŞEYTAN Ayetleri kitabı nedeniyle hakkında İranlı mollalar tarafından ölüm fetvası verilen Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, Fransa Ulusal Meclisi’nin ortaya attığı Ermeni Soykırımı yasa teklifi gülünç olduğu kadar büyük bir aptallık dedi.

Viyana’da İtalyan Gazetesi Corriere della Seranın sorularını yanıtlayan Salman Rüşdi, ayrıca baş örtüsü ve türbanın özgürlüğü simgelediğini ve sanki fularmış gibi algılanması gerektiğini savundu. Ünlü yazar Fransa’da Ermeni soykırımını tanımayanların cezalandırılmasını öngören tasarıyı özgürlüğü kısıtlayan anlamsız, gülünç ve bir büyük aptallık olarak değerlendirerek Ben inanıyorum ki, bu yasa teklifi sonunda onaylanmayacaktır ve büyük bir hatadan dönülecektir diye konuştu.

Söyleşide kendisinden de söz eden Salman Rüşdi, 9 yıl fetva nedeniyle çok kötü günler geçirdiğini şimdilerde ise zevkli olduğu kadar bazen sıkıcı bir yaşam sürdüğünü belirtti. Dördüncü eşi eski model Hint’li Padma Lakshmi ile mutluluğun zirvesine çıktığını da itiraf eden Rüşdi, daha sonra şöyle konuştu:

TERÖRÜN MİMARI MEDYA

Fetva yüzünden korunmaya öyle alışmıştım ki, bir toplumda, bin kişilik bir davette bile hangilerin gizli servis adamı olabileceği konusunda uzman kesilmiştim. Tehlikeli günler sona erince bu kez monoton bir yaşama ayak bastım. İstediğim zaman istediğim yere gidebiliyordum. Oysa bir diş çektirmek için hastaneye gitmem gerektiğinde önlemler alınması için günlerce beklemek zorunda kalıyordum. Şimdi Londra-New York- Bombay arasında mekik dokuyor ve yeni edebiyat projeleri yapıyorum. Örneğin yazmakta olduğum eser Machiavelli Floransa’sında geçen yoğun bir roman olacak. Ben bir konunun üzerinde daha durmayı da istiyorum. Bakın bugün terör denen illetin mimarı medya. Çünkü medyatik yaklaşımla üne kavuşmak isteyenler, kamikazeliğe bile rahatlıkla soyunabiliyor. Radikallikten en çok zarar görenler de ılımlı Müslümanlar. Ve bunlar gerek Hindistan’da gerekse Avrupa’da azınlıktalar ve laiklikle gelen demokrasiye sığınıyorlar.

Hürriyet / Reha Erus

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 0.203 Saniyede Yüklendi.