Tereyağlı Karides |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27-11-2010 Saat 18:31 |
Malzemeler,
1 kilo temizlenmiş karides 2 yemek kaşığı tereyağı 2 diş temizlenmiş sarımsak 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz Su Lavaş ekmeği Sosu için, 2 adet olgunlaşmış avokado 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı;
Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin.
Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan suya karidesleri ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın. Sürenin sonunda karidesleri süzün. Tavaya tereyağını alıp eritin. Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin. Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın. Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin. Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin. Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın. ''Afiyet olsun'' Not;Kalabalık arkadaş toplantılarında nefis atıştırmalıklar ikram etmek istiyorsanız; tereyağlı karides tarifini deneyebilirsiniz. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan karides; ara sıcak olarak da tercih edilebilir. |
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |