Tavla Nasıl Oynanır ? Tüyolar |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
invertor
Security Professional İnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 04-10-2009 Saat 17:42 |
Tavla Nasıl Oynanır ? Tüyolar Tavla Oyunu Hakkında
Braz düşündüm ve tavla oyununa yeni başlayanlara yardımcı olması açısından bu tüyoları yazmaya karar verdim
Misal ilk zarı sizin attığınızı varsayalım
Zarı İlk atışta; 6+1 attınız 6+1 kapısını almanızı tavsiye ederim yani 13 ten 7 ye akabinde 8 den de 7 nin üzerine kapı alıyoruz.
Eğer 3+1 attıysanız 4 kapısını almanızı tavsiye ederim yani 8den 4 e akabinde 5 ten de 4 ün üzerine kapı kağı aldığınız vakit rakip zor durumdadır pek şanslı sayılmaz.
Eğer 5+3 attıysanız iki kapısını kapatmanızı tavsiye ederim yani 8 den 3e akabinde 6 dan da 3 e kapı yapmış olacaksınız. Eğer 6+5 attıysanız 24 ten 13 ün üzerine tek pul gelmenizi tavsiye ederim. Eğer 4+2 attıysanız 4 kapısını almanızı tavsiye ederim yani 8 den 4 e bir pul 6danda 4 un üzerine bir pul alıp kapı yapmış olacaksınız. Eğer 1+1 attıysanız 4 pul oynayacaksınız mesela 8den 7 ye iki pul ile kapı 6 dan da 5 e 2 pul ile bir kapı yapmanızı tavsiye ederim Eğer 6+6 attıysanız 13 ten 7 ye iki pul 24 ten 18 e iki pul gelip kapı almanızı tavsiye ederim. Eğer 3+1 attıysanız 8den 5 e bir pul 6 dan 5 e de bir pul ile kapı yapmanızı tavsiye ederim Eğer 5+5 attıysanız 13 ten 8 e iki pul ile kapı 8dende 3e iki pul gelip kapı yapabilirsiniz. Eğer 4+4 attıysanız iki şekil oynana bilir 13 ten 9 a 2 pul 24 ten 20 ye iki pul ile kapı alına bilir veya 13 ten 9a 2 pul 9dan da 5e iki pul alıp kapı yapılabilir daha değişik şekillerdede oynana bilir tercih meselesidir. Mesela 24 ten 20 ye iki pul 20 den de 16 ya iki pul .. vs Eğer 3+3 attıysanız değişik şekillerde oynana bilir 24 ten pulları 16 ya bir kapı veya 13 ten 7 ye pulları gelip kapı yapılabilir buda tercihe bağlıdır. Yada 8 den 5 e iki pul 24 tende 21 e 2 pul ile kapı yaplabilir ..vs… Eğer 2+2 attınız 6 dan 4 e 2 pulla bir kapı 24 ten 22 ye iki pulla bir kapı daha yapıla bilir buda değişik şekillerde oynanabilir mesela 13 ten 11 e iki pul da geline bilir icabında 22 den 20 yede 2 pul ile geline bilir Eğer 6+4 attıysanız bu kapılık zardır veya normalde oynaya bilirsiniz Tabi bu ilk zarları değişik şekilde kendinize görede oynaya bilirsiniz ama tekleri kuralına göre oynamanızı tavsiye ederim vurulacaksa vuracaksınız vuracaksanız da vuracaksınız Diğer zarları kendinize göre oynaya bilirsiniz burada en önemli olanlar 6 +1 lik kapı ve 3+1 lik kapıdır. Bunların haricinde gelen pulları kendinize göre kendi mekanınızda veya onun mekanında kapı yapa biliyorsanız kapı yapmaya çalışın hele ki rakibin açıgı varsa vurup kapı yapa biliyorsanız kesinlikle affetmeyip vurmanızı tavsiye ederim. Taşları en kısa yoldan kendi mekanınıza kapı yaparak toplamaya çalışınız Diğer bir tüyom tavla hesap ve cesaret oyunudur şansınız varsa korkmadan oynayacaksınız :) Korkak oynamayın dedik ama bu bazı durumlarda değişe bilir tabi . Rakibinizin mekanında çok açığı varsa hesabınızı iyi yapacaksınız zaman gelecek açık vereceksiniz rakibiniz sizi vuracak zar gelirse sizde rakibinizi vurup onun taşlarını sizin mekanınızda toplayacaksınız. Rakibinizin nekadar çok taşı sizin mekanınızda olursa sizin için hem tehlikeli hemde çok iyidir. Çünki oyunu almanız açısından veya rakibinizi mars etme ihtimalinizin yüksek olması açısından.
Oyunda yenileceğinizi anladıysanız
Oyunda yenileceğinizi anladınız eliniz bozuk sizin taşınız rakibinizin mekanında diyelim iki ihtimal var tabi riskli 1 rakibin mekanından çıkıp bütün taşlarınızı mekanınıza toplayarak en az bir pul alıp mars olmadan oyunu vermek ikincisi mars olmayı göze alacaksınız rakibinizin açık vermesini bekleyeceksiniz oyun alma ihtimalinizde ola bilir (Tabi şansınız var ise).
Mesela bir keresinde bir yunanlı ile oynuyordum benim mekanımdaki tüm kapıları kapattım onun mekanında tek pul ile bekledim rakibin oyunu bitirmesi için iki pulu kalmıştı ve acık verdi vurdum ben mars olacakken oyunu aldım adam tövbe etmiştir herhalde birdaha oynamadı benle. Adamda ne yapsın gelmedi zar bende korkmadan riske girip oynadım ve oyunu aldım bu şans her zaman olmaz tavla değimli işte şans işi şeytan işi zarın ayarı belli olmuyor her zaman :) Tavla oyununda çok acemi iseniz
Eğer tavla oyununda çok acemi iseniz tavsiyem internetsiz oynanan tavla oyununu kurup bilgisayarınızda biraz bilgisayara karşı oynayıp alıştırma yapmanızdır.
Daha sonrasında Gammon Empire programını kurarak her ülkenin insan ile tavla oynayabilirsiniz.
GammonEmpire programına aşağıdaki linkten ulaşarak download edebilirsiniz, oyun kurulumunda dil seçeneklerinden Türkçe'yi seçerek türkçe kurulum yapabilirsiniz.
Saygılarımla
invertor
Düzenleyen invertor - 02-11-2019 Saat 18:45 |
|
invertor
Security Professional İnventor Kayıt Tarihi: 18-01-2008 Status: Aktif DeÄŸil Points: 3365 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı invertor
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Ücretsiz Gammon oynayan arkadaşlar programda çıkan reklamlardan sıkılıyorsanız yapmanız gerekenler. C:\Program Files\GammonEmpire\resources\inifiles
İçerisinden localwebpages.ini dosyasını acıp içini tamamen silin ve kapatın gelen uyarıyı onaylayın.
Gammonu tekrar açtığınızda reklamların gözükmediğini göreceksiniz.
Herkese reklamsız oyunlar dilerim :) Şeytanınız bol olsun.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |