Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kral
Administrator
Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
|
Mesaj Seçenekleri
Thanks(0)
Alıntı Cevapla
Konu: TAVUK, HİNDİ ve KUŞ ETLERİ (yemek) Gönderim Zamanı: 11-03-2006 Saat 01:05 |
IZGARA KABAK GARNİTÜRLÜ TAVUK SOTE |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Kabakları bıçakla hafifçe kazıyıp yıkayın, suları süzüldükten sonra halka halka 2-3 mm kalınlığında doğrayın. Bir kabın içine bir yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, pul biberi ve kekiği koyup karıştırın. Bu karışıma doğranmış kabakları koyup kabakların iyice yağlanmasını sağlayın. 10 Dakika kadar beklesin.
Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış tavukları içinde iki kaşık zeytinyağını ve incecik sarmısakları kızdırdığınız yanmaz tencereye atın, karıştırın. Bu pişerken tost makinesini ısıtın, kabakları tost makinesine sıra sıra dizip, kapatın. Eğer tost makineniz yoksa yanmaz tavada da olur fakat iki yüzünün kızarması biraz vakit alır ve uğraştırır. Onlar kızarırken küçük küçük doğranmış sivribiberleri ve domatesi tavuklara ekleyin. Hepsi pişince bir tutam kekik gezdirin. Kabaklar yumuşayınca fazla kızarmasını beklemeden ateşten alın. Her ikisini birlikte servis yapın. |
2-3 tane kabak, |
1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış göğüs tavuk eti, |
1 domates, |
2 tane sivribiber, |
1 diş sarmısak |
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, |
tuz, kekik ve pul biber |
|
Afiyet olsun...... |
KAĞITTA PİLİÇ |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Temizlenmiş ve tütsülenmiş piliç 4 eşit parçaya bölünür.
Yağlı kağıtlar da 4 eşit parçaya bölünür. Herbirinin üzerine piliç parçası, üzerine, yarım kaşık yağ, üö dilim domates, iki dilim limon konulur. Piliçler iyice paketlenir ve fırın tepsisine sıralanır.
Kağıtların yanmaması için üzerleri su ile ıslatılır ve fırına sürülür. |
1 adet büyükçe Piliç |
1 adet Limon |
2 adet orta büyüklükte Domates |
2 kaşık yağ |
2 yağlı kağıt |
yeterince tuz ve karabiber |
Arzu edilirse taze yada konserve bezelye de ilave edilebilir. |
Yağlı kağıt yerine piliç pişirme naylonları da kullanılabilir. |
Afiyet olsun...... |
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Bu arada suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır.
Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur. Domates kullanılacaksa, üstüne domateslerde konur. Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir. (eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur).
Sonra, Hindi bir tepsiye konur. Üzerine bu salça dökülerek fırına konur.
Diğer yanda, İç Pilav hazırlanır. 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir. Çam fıstıkları da atılarak kavrulur. Daha sonra pirinç ilave olunur ve 10 dakika kadar kavrulur.
Bu arada Kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır.
Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, Kuş Üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Kestaneler ilave edilir. Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir. 20 dakika kadar kaynatılır.
Fırından çıkarılan Hindinin içine pilav doldurulur. 10 dakika daha fırına atılır. |
2 Kg'lık bir adet Hindi |
8 su bardağı Su |
½ yemek kaşığı Tuz |
SALÇASI İÇİN |
80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı) |
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan |
1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates |
2 su bardağı Hindi Suyu |
KESTANELİ İÇ PİLAV |
375 gr Pirinç (1,5 su bardağı) |
250 gr Kestane |
1 adet orta boy Kuru Soğan |
60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı) |
1 yemek kaşığı Çam Fıstığı |
2 yemek kaşığı Kuş Üzümü |
Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın |
Servise getirilriken hindinin ayakları aluminyum folyo ile süslenebilir. |
Afiyet olsun...... |
RUFFLES'LI TAVUK |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Tavukları ayıklamış olduğunuz sarımsaklarla sote yapın. Tuz, karabiber ve curry ile tatlandırın. Suyunu çekene kadar ocakta karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına, borcama alın.
Üstünü örtecek şekilde krem şanti ile kaplayın. En üste de ufaladığınız 1 paket ruffles'ı kaplayarak 200º C sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. |
500 gr kuşbaşı kesilmiş Tavuk |
1 paket orta boy Ruffles |
3 diş Sarımsak |
1 paket Krem Şanti |
curry, tuz, kara biber |
|
Afiyet olsun...... |
MANTARLI TAVUK SOTE |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Tencereye doğranmış tavukları koyup ateşe oturtun. Tavuklar kendi suyu ile pişerken diğer tarafta mantarları yıkayıp kuşbaşı doğrayın. Tavukların üzerine ekleyin.
Tavuklar ve mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Çok fazla sulanırsa suyun birazını alıp harika bir çorba yapımında kullanabilirsiniz.
Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Hepsini ateşe dayanıklı bir cam kaba alın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve biraz da kendi suyundan ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında, kaşar peynir nar gibi olana kadar kızartın. |
1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmş tavuk göğsü |
200 gr mantar |
kibrit kutusu kadar Kaşar Peyniri |
1 kaşık tereyağ |
Tuz, Karabiber |
Sıcakken servis yapınız |
Afiyet olsun...... |
Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:40
|
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|
kral
Administrator
Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
|
Mesaj Seçenekleri
Thanks(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:40 |
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur. Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır. 1 saat kadar bu şekilde pişirilir.
1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin.
Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır. Üstüne tenceredeki su ve sebzeler dökülür. En üste ince kıyılmış maydanoz eklenir.
Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir. |
Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk |
10 adet arpacık soğanı (100 gr) |
2 adet Patates |
3 adet Havuç |
1 adet Kereviz |
100 gr İç Bezelye |
½ kahve fincanı Pirinç |
10 sap Maydanoz |
Yeterince Su |
Tuz, Karabiber, Kekik |
Sıcak servis yapınız. |
Afiyet olsun...... |
TAVUK GÜVEÇ |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Güveç tenceresine tereyağı, doğranmış soğanları ve salçayı koyun, kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz kavurun. Kuşbaşı doğranmış patatesleri ve halka havuçları da ekleyin. Sebzeler hafifçe yumuşadıktan sonra bezelyeyi yıkayıp ilave edin. Sivribiberleri ve sarmısakları koyun. Tuz, karabiber ve biraz da su ilavesiyle pişmeye bırakın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Daha sonra güvecteki (Eğer güveciniz yoksa pişirdiklerinizi ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarın.) yemeğin üzerine halka halka doğranmış domatesleri dizin, kekik serpin ve 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin. |
Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk |
1 adet kuru soğan |
2 adet Patates |
2 adet Havuç |
1 küçük kutu Bezelye Konservesi |
1-2 adet Sivri Biber |
birkaç diş sarmısak |
2 adet Domates |
1 yemek kaşığı Salça |
1 yemek kaşığı Tereyağ |
Yeterince Su |
Tuz, Karabiber, Kekik |
Sıcak servis yapınız. |
Afiyet olsun...... |
Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:40
|
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|
kral
Administrator
Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
|
Mesaj Seçenekleri
Thanks(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:40 |
TAVUKLU KEŞKEK |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Buğdayı önceden bir kaç saat ıslatın. Düdüklü tencereye kemikleri ve derisi ayrılmış tavuklarla buğdayı koyup tuz eklemeden pişirin. Tuz buğdayın pişmesini geciktireceği için sonra eklenir. İyice pişince tahta kaşıkla vurarak ya da el blenderi yardımı ile ezin.
Tavukla buğdayın birbiri ile iyice hallolmasını sağlayın. Tuzu ve kimyonu bu aşamada ekleyebilirsiniz. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağ ve pul biber karışımı gezdirin. |
1 su bardağı Aşurelik Buğday |
4 adet Tavuk Butu |
2 yemek kaşığı Tereyağ |
tuz ve pul biber, kimyon |
|
|
Afiyet olsun...... |
Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:41
|
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|