Mantıı |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 25-06-2009 Saat 16:01 |
Malzemeler:
1. hamur malzemeleri: * 2 su bardağı un * 1 yumurta * 1 tatlı kaşığı tuz * ılık su 2. iç malzemeleri:: * 400 gr kıyma * 4 kuru soğan * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı karabiber 3. çorba malzemeleri: * 2,5 yemek kaşığı tereyağı * yarım yemek kaşığı biber salçası * yarım yemek kaşığı domates salçası * 1,5 litre kaynamış su * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 su bardağı soğuk su Hamurun hazırlanması: 1. 2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın. 2. Hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin. İçin hazırlanması: 1. 4 soğanı incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun. Mantıların yapımı: 1. Hamuru beze haline getirin. Eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın. 2. Hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. Açtığınız hamuru 1-1,5 cm’lik şeritler halinde kesin. bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm’lik karelere kesin. 3. Kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. Mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın. Çorbanın hazırlanması: 1. 2,5 yemek kaşığı tereyağını, yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun. Tereyağı eriyene kadar kavurun. 2. Tencereye 1,5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca mantıları ilave edin. Tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın. Mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın. (Tencerenin ağzını hiç kapatmayın.) 3. Mantılar pişince tencerenin altını kapatın. Mantıların üzerlerine diri kalmaları için 2 su bardağı soğuk su ekleyin. 4. Mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın. Not: Salçalı değilde yoğurtlu yapacaksanız mantıları sade suda haşlayın. Sularını süzdürüp tabağa alıp sarmısaklı yoğurt ekleyin. Üzerlerine de tereyağı+ kırmızı biber ile hazırlanmış sostan gezdirin. Sumak ilave edip servis yapın. Maydanoz ile de süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |