Bahçıvan Çorbası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
dafne
Üye Kayıt Tarihi: 12-11-2006 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dafne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13-11-2006 Saat 07:06 |
Malzemeler:
Koyun eti (kemiksiz) - - 125 gram Soğan 1 küçük boy 50 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Su (sıcak) 6 su bardağı 1200 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Lahana 1-2 yaprak 50 gram Pırasa 1/2 küçük boy 50 gram Kereviz 1/2 küçük boy 100 gram Havuç 1 küçük boy 30 gram Erişte 1/2 çay bardağı 30 gram Bulgur 1/4 çay bardağı 20 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yapılışı: Eti 1 santimetreküp irilikte doğra. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra. Et, soğan ve yağı tencereye koy, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin, 20-25 dakika pişir. Salçayı ekle, karıştır, suyu ve tuzu koy, et yumuşayana değin pişirmeye devam et. Diğer sebzeleri yıka, pırasayı ayıkla, kereviz ve havucu soy, hepsini özelliklerine göre, yarım santimetreküp irilikte, küçük küçük doğra veya yarım santimetre kalınlığında kıy, erişte ve bulgurlarla birlikte kaynayan karışıma ekle, 30-35 dakika daha pişir, kara biber serp. |
|
no imza no problem...
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |