Bezelyeli kuskus |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
dafne
Üye Kayıt Tarihi: 12-11-2006 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dafne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 22-11-2006 Saat 19:14 |
120 ml. hindistancevizi sütü
120 gr. kuskus 1 adet soğan 1 diş sarmısak 10 gr. taze zencefil 150 gr. sultani bezelye 25 ml. zeytinyağı 15 gr. köri 150 ml. sebze suyu 15 ml. limon suyu Tuz Karabiber Sütü bir taşım kaynatın. Tuz serpin ve kuskus ile karıştırın. 10 dakika kabarması için bekletin. Soğanı küçük küp doğrayın, sarmısağı eziciden geçirin. Zencefili soyup minik küp doğrayın. Sultani bezelyeyi temizleyin ve küçük doğrayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Köriyi ekleyip 1 dakika daha kavurun. Zencefil ve sebze suyunu da ekleyin. 5 dakika kaynatın. Kus- : kus ve bezelyeyi ilave ettikten sonra orta ateşte 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandırın. Yanında kızarmış tavukla servis yapın. Pişmiş kuskusu tencereye eklemeden ve servis yapmadan önce iki çatal yardımıyla karıştırıp havalandırın. |
|
no imza no problem...
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |