Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Microsoft Zune'un ucu göründü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Microsoft Zune'un ucu göründü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kurukafa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kurukafa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Microsoft Zune'un ucu göründü
    Gönderim Zamanı: 03-11-2006 Saat 18:37
 
 
Sony'nin 1980'li yıllarda Walkman ile müzik zevkini yürüyenlerle buluşturmasının ve MP3 formatı sayesinde küçücük cihazlarda binlerce şarkının saklanabilmesine geçişinin ardından insanlara sunulacak fazla bir yenilik kalmamış gibi görünüyordu. Microsoft'un önce sır gibi saklanan sonra ete kemiğe bürünerek gürültü koparan yeni dijital müzikçaları Zune, farklı özellikleri ile kendisine yer açacağa benziyor.

14 Kasım'da ABD'de 249 dolar fiyatla piyasaya çıkacak olan yeni ürün, kullanıcıların gönlüne giden yolu “kişilik” ile açacak. Bu kişilik, resim ve video için uygun olan iri ekran, iki Zune arasında paylaşma yeteneği ve yeterli MP3 saklama kapasitesinde kendini gösteriyor.


 
Yeni MP3 ve mobil multimedya ürünlerinde standart hale gelen ekran ve kumandadan oluşan sade önyüz Zune'da tekrar ediyor.

 
Ekran benzerlerine ve özellikle sık sık karşılaştırıldığını göreceğimiz Apple iPod'a göre daha geniş. Bu özellik kişiselleştirme tarafında çok önemli bir avantaj sağlıyor. Diğer ürünlerin yüzeylerine baskı, çıkartmalar ve cep telefonlarındaki gibi Clip it kapakların yerine bu 3 inçlik ekranın arka planının değiştirilmesi tatmin edici bir kişiselleştirme sağlıyor.

 
Kumanda yine dairesel bir buton şeklinde ama ancak iPod'dan farklı olarak dairesel değil dört yönlü kullanılıyor. Bu, Türkiye'de o ölçüde olmasa da, dünya çapında

MP3-çaların jenerik ismi haline gelen iPod'dan farklılaşma açısından önemli bir özellik.

 
Zune elde çevirmeya ve ekranını yatay kullanmaya imkan tanıyan bir ürün olarak tasarlanmış. Bu yanıyla, 30 yıl önce piyasaya çıksaydı zincir çeviren delikanlılar zincir yerine bunu çeviridi dedirtiyor.

 
Microsoft, Xbox-360'da internet üzerinden etkileşim ile getirdiği farklılığı Zune ile de tekrarlıyor. Müzikçaların kişisel bir ürün olması mantığına bağlantılı olarak, iki kişi arasında cihazlar birbirine Wi-Fi üzerinden kablosuz bağlanarak müzik içeriği alınıp verilebilecek.

Zune'un kaderini belirleyecek kişilik ve etkileşim kavramlarını teknik tarafta destekleyen özellikler arasında, Wi-Fi kablosuz bağlantı, 30 GB depolama kapasitesi ve 14 saat müzik dinlemeye izin veren pil ömrü yer alıyor. MP3 formatını destekleyen ürün, 30 GB kapasitesinde yaklaşık 10 bin MP3 şarkı saklayabiliyor (128 kbit/s'de 3 dakika süreli).
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.184 Saniyede Yüklendi.