Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İran uzaya başarıyla roket fırlattı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İran uzaya başarıyla roket fırlattı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İran uzaya başarıyla roket fırlattı
    Gönderim Zamanı: 25-02-2007 Saat 20:59
 

İran devlet televizyonu, ''uzay füzesi'' diye tarif edilen roketin başarıyla fırlatıldığını duyurdu. Deneme İran'ın uzaya yerli uydu gönderme projesinin önemli bir adımı olarak görülüyor. 

İran%20uzaya%20başarıyla%20roket%20fırlattı

İran, uzaya ''roket'' fırlatmayı başarıyla test ettiğini açıkladı. İran devlet televizyonu, ''uzay füzesi'' diye tarif edilen roketin başarıyla fırlatıldığını duyurdu. İran Uzay Araştırma Merkezi Başkanı Muhsin Behrami, roketin bilim ve teknoloji ile savunma bakanlıklarınca yapıldığını belirtti, ancak ayrıntılı açıklama yapmadı.

İran, uzaya uydu göndermeye çalışırken, bunun İran'ın kendi uydusunu uzaya gönderme çabalarının bir parçası olduğu ifade ediliyor.

İran, ''Sina-1'' adlı ilk araştırma uydusunu Rusya'nın işbirliğiyle ekim 2005'te uzaya fırlatmıştı.

Uzmanlar, ''Sina-1'' uydusunun casusluk için gerekli donanımdan yoksun olduğunu ifade ederken, İran'ın uydu programına ilişkin uluslararası ilgi, Tahran yönetiminin yerel teknoloji ve uzmanlarla üretmeyi planladığı ''Misbah'' adlı uydu üzerinde yoğunlaşıyor. İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, geçen ay Kum kentinde yaptığı bir konuşmada, fırlatıcısı kısa süre önce yapılan bir İran uydusunun yörüngeye oturtulması için yakında fırlatılacağını söylemişti.

Uzaya uydu göndermenin, Tahran yönetimine uzun menzilli füze fırlatmak için teknolojik kapasitelerini deneme imkanı sunabileceği ifade ediliyor.



AA
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.